bimmer Opublikowano 14 Października 2008 Opublikowano 14 Października 2008 Panowie mam pytanie czy w waszych a4 b6 1.8 Turbo filtr oleju jest duży tzn. czy jest taki sam jak w turbodieselach i w benzynowcach 2.8...dzisiaj zmienialem olej i autko sprowadzone ze stanow mialo zalozony wlasnie taki filter...okazalo sie ze w sklepie dobrali mi z katalogu filtr mann'a i byl sporo mniejszy w obwodzie...ja zalozylem taki jaki byl do tej pory...napiszcie mi jak to u was wyglada i czy nie jest wielkim bledem gdy zalozylem nie taki jak trzeba...co robic w takich wypadkach???
adams78 Opublikowano 14 Października 2008 Opublikowano 14 Października 2008 W USA wszystko mają inne. Powinieneś mieć OP 526/1 (Filtron), tak podaje katalog. Najważniejsze, aby nie był za mały (powierzchnia filtrująca).
bimmer Opublikowano 15 Października 2008 Autor Opublikowano 15 Października 2008 Tak to chyba sie zgadza ten numer ktory podales z tym co mi proponowal kolega...czyli to bedzie ten troche mniejszy w przekroju w stosunku do tego co ja mam zalozony.....Dzieki za podpowiedz....
Rekomendowane odpowiedzi