rys46 0 Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Witam.Czy ktoś może mi podpowiedzieć w jaki sposób zdemontować oparcie tylnej kanapy.Jest ono nie dzielone z otworem na długie przedmioty.Pozdrawiam i z góry dziekuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kennykk 0 Posted October 17, 2008 Share Posted October 17, 2008 jak zdejmiesz dolne siedzisko ,tzn wyrwiesz do góry:) ,to u dołu zobaczysz 2 śrubeczki. prawdopodobnie 10-tki...oczywiscie tak jest w wersji kiedy za tylnym siedzeniem jest blacha. w innym wypadku gdy całość jest wyciągana czekaj dalej na odpowiedzi:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadafi 1 Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 tak chyba jest w B5 bo w B6 nie widze zadnych śrubek i nie mam pojecia jak wyjac tylne oparcie i tylna półkę... :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skrzypek 0 Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 w B5 oparcie przykręcone jest śrubami nie wydaje mi się aby w B6 było inaczej . poszukaj dobrze śrub. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawlo 2004 2 Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 nie mam pojecia jak wyjac tylne oparcie i tylna półkę... :/ z wyjęciem tylnej półki w sedanie jest sporo roboty ale da się to zrobić robiłem to jak zawoziłem auto do przyciemnienia szyb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jac 0 Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 Pawlo możesz zamieścić jakaś krótką instrukcję jak rozmontować tę tylną półkę ? Chociaż mniej więcej, aby wiadomo było za co się po kolei zabierać Link to comment Share on other sites More sharing options...
totalfree 1 Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 DEMONTAŻ OPARCIA TYLNEGO SIEDZENIA 1. Najpierw demontujesz zagłówki, następnie wyciągasz plastikowe prowadnice od nich z oparcia. 2. Energicznie pociągasz za górną część oparcia w stronę przodu auta, jak wyskoczy to pozostaje tylko unieść całość do góry i wyciągnąć z auta DEMONTAŻ PÓŁKI 1. Najpierw w kufrze pod półką odłącz kabelek od STOPU. 2. Teraz należy zdemontować blendę głośnika, zaczynasz od części przedniej, następnie boki i uchylasz do góry i wychodzi. 2. Odkręcasz 4 śrubki pod blendą. 3. W przedniej części półki jest zagięcie te które jest ukryte za oparciem w tym miejscu są 4 zatrzaski - pociągasz w przód i wyskakują. 4. I teraz najgorsza robota, żeby półkę wyciągnąć należy popchać jeden bok do tyłu i jednocześnie z tej samej strony wciskać ją w dół przy słupku - półka jest połączona ze słupkiem (ze słupka wystają 2 "języczki", a w półce są 2 szczeliny) 5. to samo zrobić po drugiej stronie Z montażem półki jest już więcej zabawy - głownie chodzi o trafienie tymi "języczkami" w szczeliny półki. Ale jak ktoś ma problem z hałasująca półką to najlepiej jej nie wyciągać, (kończymy demontaż na punkcie 3) Teraz unosimy do góry jeden z boków i wpychamy w tylne narożniki i boki watolinę lub gąbkę, to samo po drugiej stronie. wszystko składamy do kupy i podłączamy tylna lampę STOP - tu warto też wsadzić od spodu trochę gąbki żeby usztywnić półkę na środku. Po tym zabiegu w mojej B6 teraz słyszę czysty bas a nie jak poprzednio jakieś "chrobotanie" z basem. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts