Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVB] Demontaż oparcia tylnej kanapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Czy ktoś może mi podpowiedzieć w jaki sposób zdemontować oparcie tylnej kanapy.Jest ono nie dzielone z otworem na długie przedmioty.Pozdrawiam i z góry dziekuje.

Opublikowano

jak zdejmiesz dolne siedzisko ,tzn wyrwiesz do góry:) ,to u dołu zobaczysz 2 śrubeczki. prawdopodobnie 10-tki...oczywiscie tak jest w wersji kiedy za tylnym siedzeniem jest blacha. w innym wypadku gdy całość jest wyciągana czekaj dalej na odpowiedzi:)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

tak chyba jest w B5 bo w B6 nie widze zadnych śrubek i nie mam pojecia jak wyjac tylne oparcie i tylna półkę... :/

Opublikowano

w B5 oparcie przykręcone jest śrubami nie wydaje mi się aby w B6 było inaczej :mysli:. poszukaj dobrze śrub.

Opublikowano

nie mam pojecia jak wyjac tylne oparcie i tylna półkę... :/

z wyjęciem tylnej półki w sedanie jest sporo roboty ale da się to zrobić :decayed: robiłem to jak zawoziłem auto do przyciemnienia szyb.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pawlo możesz zamieścić jakaś krótką instrukcję jak rozmontować tę tylną półkę ? Chociaż mniej więcej, aby wiadomo było za co się po kolei zabierać

Opublikowano

DEMONTAŻ OPARCIA TYLNEGO SIEDZENIA

1. Najpierw demontujesz zagłówki, następnie wyciągasz plastikowe prowadnice od nich z oparcia.

2. Energicznie pociągasz za górną część oparcia w stronę przodu auta,

jak wyskoczy to pozostaje tylko unieść całość do góry i wyciągnąć z auta

DEMONTAŻ PÓŁKI

1. Najpierw w kufrze pod półką odłącz kabelek od STOPU.

2. Teraz należy zdemontować blendę głośnika, zaczynasz od części przedniej, następnie boki i uchylasz do góry i wychodzi.

2. Odkręcasz 4 śrubki pod blendą.

3. W przedniej części półki jest zagięcie te które jest ukryte za oparciem w tym miejscu są 4 zatrzaski - pociągasz w przód i wyskakują.

4. I teraz najgorsza robota, żeby półkę wyciągnąć należy popchać jeden bok do tyłu i jednocześnie z tej samej strony wciskać ją w dół przy słupku

- półka jest połączona ze słupkiem (ze słupka wystają 2 "języczki", a w półce są 2 szczeliny)

5. to samo zrobić po drugiej stronie

Z montażem półki jest już więcej zabawy - głownie chodzi o trafienie tymi "języczkami" w szczeliny półki.

Ale jak ktoś ma problem z hałasująca półką to najlepiej jej nie wyciągać, (kończymy demontaż na punkcie 3)

Teraz unosimy do góry jeden z boków i wpychamy w tylne narożniki i boki watolinę lub gąbkę, to samo po drugiej stronie.

wszystko składamy do kupy i podłączamy tylna lampę STOP - tu warto też wsadzić od spodu trochę gąbki żeby usztywnić półkę na środku.

Po tym zabiegu w mojej B6 teraz słyszę czysty bas a nie jak poprzednio jakieś "chrobotanie" z basem.

pozdrawiam