Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opróżnianie ciśnienia w stagu .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy funkcja opróżniania ciśnienia w stagu jest potrzebna? I czy powoduje większe spalanie ? .

Czyli nikt tej funkcji nie używa? :)

Opublikowano

Jest potrzebna gdy reduktor ma tendencje do pompownia się, Ja mam ją wykorzystaną dosyć mocno u siebie

Opublikowano
  • Autor

Możliwe jest takie pompowanie przy dwóch reduktorach ? Mówię o twinie przy hankach niebieskich na 220/230 kM .

Koziol a jakie masz spalanie przy włączonej tej funkcji i jaką masz moc i reduktor?

Edytowane przez bongod

Opublikowano

Funkcja ta wykorzystywana jest przy pompowaniu się reduktora w cut off.

Przy szybkich wtryskach nie ma sensu tego stosować.

Tak spalanie pójdzie do góry bo gaz jest wpuszczany do cylindra i się nie spala tylko idzie w komin.

W niewtórych autach można usłyszeć "pierdzenie" w wydech podczas używania tej funkcji.

Opublikowano
  • Autor

Wyłaczyłem to i wstepne napełnianie . Spalanie spadło 3 litry hahaha szok :D

Opublikowano

Ja u siebie mam ja aktywna bo jest potrzebna reduktor p9mpuje sie na ponad trzy bary i po pocisnieciu musialbym chwile podjechac bo jak od razu bym wysprzeglil to zdechnie, male zapotrzebowanie na gaz przy takim cisnieniu go zaleje zanim wyrowna uklad

Jak Tobie spadlo 3 litry to musiales duzo ciskac:)Ja musze pociagnac do ponad 5 tys obrotow ii potem jechac nA odpuszczonej nodze inaczej sie nie napompuje az tak

Opublikowano
  • Autor

A jaką masz moc i reduktor? Może to też kwestia quattro bo napewno bardziej obciąża przy przyspieszaniu . Ja będę dokładał q ciekawe co się będzie działo :).

Opublikowano

narazie 0.8 bara potem 1.1 jakieś bedzię. Ale jak jeździłem na 1 barze też tak było....Ale to tylko i wyłącznie jak z nogą w podłodze poszedłem do końca prawie i potem na odpuszczonej nodze się tocze. Tak przy normalnej jeździe to nei występuje

Opublikowano
  • Autor

Mi to się do 2 pompuje nawet jak zchodze z 2500 z tego co zobaczyłem dziś . Przy wyższych to ponad 3 . Na ile masz ustawionego tego cutoffa? Zastanawiam się czy go ustawiać skoro nic nie szarpie i nie gaśnie .

Opublikowano

Jak masz lipne wtryski np. valteki to się tak może stać - gaśnięcie.

Kiedyś w vectrze C 2.0T tak napompowałem układ że skali na mapsensorze brakło i auto zgasło...ale to było w trakcie testów :-D

Opublikowano
  • Autor

Jak masz lipne wtryski np. valteki to się tak może stać - gaśnięcie.

Kiedyś w vectrze C 2.0T tak napompowałem układ że skali na mapsensorze brakło i auto zgasło...ale to było w trakcie testów :-D

:D czyli olać jak nie zalewa? :) Bo założyłem już nowy temat :/. Ale w sumie może innej osobie będzie łatwiej się dowiedzieć czegoś dzięki temu ;).
Opublikowano

Jak testowalem to na regach zgasl, na hanie niebieskiej 3 razy na 5 a teraz pozostaje sprawdzic na wgs ktore wlasnie mam, w sumie najszybsZe jak dotad w Moich rekach wtryskiwacze. Dodam ze nie mialem w nich keihna

A sprawdze specjalnie jak bede stroil pod wieksza moc niedlugo