Opublikowano 1 Kwietnia 201511 l Witam.Nie przypuszczałem, że tak łatwo opuszczę rodzinę VAG. No ale stało się, pewnie to i dobrze bo mogę wam dziś przedstawić BMW e60 które już chwilkę użytkuję.Auto nie ma wielu (zbytecznych wg mnie) bajerów ale priorytetem był silnik, manual i odpowiedni stan całości.A więc do rzeczy.Silnik: M57N 3.0d 218KM 500Nm (EU3)Skrzynia: manualna 6Zawieszenie: m-pakietbody: m-pakietlakier: Titangrau met.Na pokładzie póki co:Navi bussines (mała)tempomatkierownica m-pakietfotele sport w czarnej skórzebi-xenontelefon + BTPDC przód + tyłpierwsze mody:męskie końcówki wydechupodświetlenie rej ledkodowanie:panel klimy high + siła nawiewu na pokrętlepanik alarmcyfrowy prędkościomierz w zegarach + rzeczywiste wskazaniaobrysy USpulsujący 3 stop przy ostrym hamowaniu + zmiana częstotliwościstroboskopowe awaryjneodtwarzanie MP3odprowadzanie do domu zmiana czułości rls Plany:Pozbycie się kata + softzmiana żarników tylne lampy polift (wraz z modułem ofc)może inne koło choć to co jest mi na razie pasujedelikatna ściema szyb + shadow lineczarny grillWięcej fotek jak pogoda i wena dopisze Edytowane 1 Kwietnia 201511 l przez Marc!n
Opublikowano 1 Kwietnia 201511 l Dobra bestia,witam w 3.0 Może coś przyspocimy po swietach, b5 się nie udało hah
Opublikowano 1 Kwietnia 201511 l Graty Marcin .. za***ista.. komfort bez porownania do B5 będzie Ci Q brakowało
Opublikowano 1 Kwietnia 201511 l Autor Q już brakuje ale esp dba by dalo się jakoś przyspieszać. Niemniej jednak asc to najczęściej używany przeze mnie przycisk. Może jakiś spocik uda się zorganizować
Opublikowano 2 Kwietnia 201511 l Kolejna e60 na tym forum ! M-pakiet widzę ze zdjęcia dokładany ? Plany fajne powodzenia w realizacji. aa.. i sugestia z mojej strony. Jeśli bierzesz się już za zmianę LM1 Na LM2 to zmień również przednie lampy na polift - znacznie lepiej święcą od przedliftowych no i oczywiście dojdą dzienne. No i koniecznie wrzuć więcej zdjęć. Edytowane 2 Kwietnia 201511 l przez skovroon
Opublikowano 2 Kwietnia 201511 l E60 jak to e60. Stare ale jare Kolejna e60 na tym forum ! M-pakiet widzę ze zdjęcia dokładany ? Plany fajne powodzenia w realizacji. aa.. i sugestia z mojej strony. Jeśli bierzesz się już za zmianę LM1 Na LM2 to zmień również przednie lampy na polift - znacznie lepiej święcą od przedliftowych no i oczywiście dojdą dzienne. No i koniecznie wrzuć więcej zdjęć. Tomek jak To poznajesz po jednej fotce, ze M pak dolozony ? I jak jeździ tez się przymierzam do tego modelu lub e90? ) Mialem e90 na m paku teraz mam e60 na m paku to mam jakies porownanie. Obydwa prowadzą sie super aczkolwiek trojka ma bardziej sportowy chatakter wg mnie i sporo ladniejszy srodek ( pod warunkiem, ze e90 ma oczywiscie navi proffesional ). E60 za to duzo ladniejsza z zewnatrz i ma do zaoferowania spooooro wiecej miejsca w srodku. Ja polecam E60 ! Edytowane 2 Kwietnia 201511 l przez Wojtek_A4
Opublikowano 2 Kwietnia 201511 l ostatnio intensywnie szukam e90 no i e60 mam na oku e90 i chyba sie zdecyduje na dniach wystawie b6 i zabieram sie do tematu e90 juz jechalem ale e60 nie mialem okazji tak ze nie mam porownania ;/
Opublikowano 2 Kwietnia 201511 l Autor m-pakiet dokładany ponoć w de. Wg vinu go nie było. Jeździ się za####ście wyciszenie, zawias, prowadzenie, hamulce i genialny silnik (nie myślałem, że tak kiedyś o dieslu napiszę) to duży plus tego modelu. Na początku też chciałem e90 ale skoro za tą cenę można mieć wygodniejsze auto to wybór był prosty.. także polecam e60.
Opublikowano 2 Kwietnia 201511 l A tak mniej więcej ile trzeba przeznaczyć kasy żeby dobra sztukę kupić da rade zamknąć w 30 tys?
Opublikowano 2 Kwietnia 201511 l Autor oglądałem takie "igły" po 30-35 i musiałem zwiększyć budżet, chyba, że odpuścisz 3.0d to będzie nieco większe pole manewru. Taka jedna za 35 była nawet po gradzie, bez m-paka i skóry dobrze, że niedaleko... Zobacz ile kosztują w szwabi, holandii.. to będziesz miał lepszy pogląd niż nasz chory rynek.
Opublikowano 2 Kwietnia 201511 l Ja zadowoleni się nawet zwykłym 2.0 mi wystarczy taki nie musi być koniecznie 3 z przodu
Opublikowano 2 Kwietnia 201511 l Ja mam 520( tylko takiego szukalem). Naprawde jezdzi to ok w monualu. Mi wystarczy w zupelnosci. W trybie mieszanym pali 6.5litra. Tylko znalezc 520 na m paku w sedanie z reczna skrzynia, duza navka i np logic7 to jak trafic w totka
Opublikowano 2 Kwietnia 201511 l Tomek jak To poznajesz po jednej fotce, ze M pak dolozony ? To już zboczenie 1.Ma listwy chrom (patrz przy prawym lusterku) a m-pak był tylko z shadow-line 2.Ma jasną podsufitkę (patrz tylny lewy słupek od środka) a w m-paku była czarna no i nerki... z tego co pamiętam w tym roczniku a to pewnie 2003-2004 w 3.0d byly tylko ramki w chromie. 535d miało full chrom. Po lifcie to się zmieniło. Oczywiście ww. ktoś mógł już sobie pozmieniać... mógł ale nie musiał Edytowane 2 Kwietnia 201511 l przez skovroon
Opublikowano 3 Kwietnia 201511 l Nie wiedzialem, ze m pak szedl tylko w shadow. Podsufitke widzialem ale czy nie mozna bylo zanmowic tylko pakietu zewnetrzngo?
Opublikowano 3 Kwietnia 201511 l Absolutnie. Nie było takiej możliwości. jeśli zamawiałeś m-pak to miałeś inne: felgi (18" s135) zderzaki, progi, dwie opcje zawieszenia do wyboru, sportowe fotele, kierownicę, listwy progowe, listwy dekoracyjne ala taki srebrny carbon, czarny sufit, alu podstopnicę, no i ten shadow line z zewnątrz.
Opublikowano 3 Kwietnia 201511 l To wszystko mam u siebie z wyjatkiem, ze z VINu mam styling 172. Myslalem, ze tak jak w audi mozna bylo zamowic sam zewnetrzny pakiet bez srodka.