Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Multitronic 2.0Tdi - Powazna awaria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Bylem szczesliwym posiadaczem Audi Avant S-line 2010 do ostatniego poniedzialku ,kiedy to skrzynia odmowila posluszenstwa ,auto zaczelo skakac jak kangur i ostatecznie wylodowalo na podnosniku u mechanika.

Okazalo sie po rozebraniu ze zatarl sie lancuh,porysowane sa bebny i pekl jakis plastik,moj mechanik twierdzi uparcie ze to "nieszczesliwy zbieg okolicznosci " i niestety remont i spory wydatek.

Twierdzi tez ze to winny jest plastik ktory jakims cudem pekl i wpadl miedzy lancuh i to on spowodowal cale problemy......

Moje pytanie jest nastepujace ,auto ma 140 tys oryginalnego przebiegu,20 tys temu byl po raz drugi wymieniany olej w skrzyni przez tego samego mechanika i pamietam ze nie byl wymieniany filtr oleju,(sam o to go pytalem czy nie jest konieczne-odpowiedzial ze w tych autach sie nie wymienia filtru w skrzyni przy wymianie oleju)

Mam cos dziwne przeczucie ze jednak winny jest wlasnie filtr a wlasciwie mechanik ,czy jest ktos kto mial do czynienia z ta skrzynia i moze potwierdzic moje przypuszczenia,badz zaprzeczyc?

dziekuje i pozdrawiam.

@wrclaguna

zrobione

Edytowane przez peter08

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z skrzynia musiało już sie cos dziać, skoro masz tak poważna awarie, kiedy i gdzie kupiłeś auto? Jak mechanik jest dobry i zmieniał olej to powinien sprawdzić, czy nie ma w nim opiłków. Przy wymianie olej trzeba zmienić filtr, w każdym aucie. Obudowa, która uszkodziła ci łańcuch jest aluminiowa. Kosztowna naprawa Cię czeka.

Opublikowano

z tego co ja wiem to sie filtra nie wymienia