mazi_ck Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Witam. Panowie od wczoraj jestem szczęśliwym(jeszcze) posiadaczem kolejnego audi, tym razem wybór padł na S4, niestety mam pewien problem, a mianowicie kupiłem auto w którym na zegarach i fisie świecą się kontrolki hamulcy oraz wielki wykrzyknik na fisie. Myślałem że będą to klocki do wymiany, ale dziś sprawdziłem, wszystkich jest ponad połowa. Dziś zauważyłem że auto miało wypietą kość od pompy ABS. Po wpięciu kości zaczynam coś tam ,,bzyczeć" jednak po przekręceniu na zapłon, jak i po odpalneniu bzyczenie znika, po czym po wyłączeniu zapłonu znów zaczyna bzyczeć i nic się nie zmienia. Macie może jakies pomysły co może byc nie tak? Mam nadzieję że nie będę żałował zakupu:( Pozdrawiam
Dev Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Kolego najpierw VAG Podejrzewam uszkodzony sterownik ABS
mazi_ck Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Podpiąłem dziś pod VCDS i takie błędy w ABS są: Może ktoś ma pomysł na co mogą wskazywać te błędy? Bo zupełnie nie wiem za co się zabrać Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez mazi_ck
Dev Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00290 http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00778 a błąd 302 to prawdopodobnie cos z wtyczką, sprawdz czy jest tam sucho i czy wszystko jest w porządku
mazi_ck Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2015 O którą wtyczkę konkretnie Ci chodzi?
Dev Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 do sterownika ABS który jest na pompie ABS
mazi_ck Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Opublikowano 10 Lipca 2015 Wtyczka jest wpięta, wczoraj przeczyściłem piny psiknąłem contact sprayem ale nadal to samo;/ zniknął tylko błąd 00290. Reszta jak była tak jest. nadal jak jest pompa podpięta to wydaje jakiś dziwny dźwięk, a po wypięciu ustaje. Dziś wymieniłem pompę na inną wraz ze sterownikiem(oczywiście o tych samych numerach) lecz nadal jest to samo:|Panowie macie jakieś pomysły?
Rekomendowane odpowiedzi