Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.9 TDI 1Z 95r. Prośba o analizę logów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zrobiłem co prawda tylko logi dynamiczne, ale mam wrażenie że samochód sporo słabnie po przekroczeniu 4 tyś obrotów do tych 4 tyś ciągnie całkiem żwawo.

Co do silnika to jest to 1Z z 95r. egr zaślepiony blaszką przy ssącym, wnętrzności w kacie wywalone, wtryski od AFN bez programu dawka ustawiona na 3mg.

Jak na moje oko to coś nie tak z przepływką i dodam że wężyki idące do ECU i wskaźnika doładowania mają w środku olej, warto to przedmuchać?

DYNAMICZNE:
Grupa 008: http://vaglog.pl/log_212036.html (zjechać trochę niżej na stronie)

Edytowane przez Kowal11

Opublikowano

Zrób normalnie te logi...... trzeci bieg 1500 rpm, pedał w podłoge i logujesz do 4200 rpm a nie bawisz sie gazem, to jest diesel a nie benzyna jak bedziesz kotował silnik cały czas ponad 4000 rpm to ten 21 letni silnik sie rozleci.

Edytowane przez lukaszooo

Opublikowano
  • Autor

Wystarczy przewinąć logi a nie spojrzeć z wierzchu logi robiłem sam więc na postoju odpalałem i ruszałem z 1 potem 2 bieg i 3 i but tak jak powinno być zrobione. A że komuś się nie chce przewinąć to inna sprawa ;)

Opublikowano

Skoro jesteś taki pracowity to czekaj na opinie kogos innego ^_^

Edytowane przez lukaszooo

Opublikowano
  • Autor

Nie chcesz to się nie udzielaj prosta sprawa.

Opublikowano

powyżej 4000obr to ma nie jechać bo to dizel, nie benzyna

przepływkę i jej siateczki umyj

Opublikowano
  • Autor

Jakim preparatem, słyszałem że dobry jest do czyszczenia hamulców czy coś podobnie ? Jeszcze jakie logi warto zrobić? Dodam że korekcję na kanale 013 na 1 cyl nie wykraczają poza 0,60 na 2 między 0,20 i na 3 jest koło zera plus minus 0,10.

Opublikowano

ja myje wodą demineralizowaną+zwykły płyn do naczyń+profesjonalna wanienka ultradźwiękowa, masz odtłuścić element pomiarowy, do tego agresywna chemia na alkoholu jest niepotrzebna, gorącą wodą z czajnika polej element pomiarowy w środku, może to wystarczy by osad zszedł, tylko nie rób szejkera, a siateczki tu chemia wskazana, co nie zrobisz będzie dobrze bo te przepływki są niezniszczalne, jak już chcesz robić logi to po prostu zrób komplet :)

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki za pomoc. ;) W pierwszej kolejności wyczyszczę ta przepływkę i dopiero zrobię komplet z kimś kto będzie komputer obsługiwał. A od czego są te siateczki by zatrzymać jakiś niepotrzebny pył?

Opublikowano

by na wirnik nie wpadł jakiś tam śmieć który rozwali turbo, możesz ta gęstszą siateczkę wyrwać całkiem, mniejsze opory będą w dolocie

Opublikowano
  • Autor

Przepływka wyczyszczona nie ma dużej poprawy w logach i samochód jedzie tak samo, przepływka do wymiany?

http://vaglog.pl/log_212505.html

Opublikowano

zrób jeszcze 8 i 10 dynamicznie.

Opublikowano
  • Autor

W tygodniu będę miał dostęp do interfejsu to zrobię ;)

Jeszcze pytanie czy zaolejone wężyki w środku idące od dolotu do ECU w czymś przeszkadzają? Niosą ze sobą coś negatywnego?

Edytowane przez Kowal11

Opublikowano

mało przeszkadza ale wydmuchać można

podmień przepływkę i innego tdi i zrób 003 się spr gdzie leży problem