Smieszny Opublikowano 16 Października 2008 Opublikowano 16 Października 2008 Nie moge odpalić auta. Akumulator mi sie rozladowal do 0 niewiadomo czemu. Na kable nie moge go odpalic nawet nie kreci tylko jakies dziwne cykanie A i teraz jak mam wyloczone swiatla to pali mi sie kontrolka ze sa wlaczone i na odwrot czyli jak wlacze to gasnie mi kontrolka. Wiecie co to moze byc oprucz akumulatora. Gos do ktorego wpielem klemy mowil ze to rozrusznik albo alternator. Co o tym sadzicie?
slaweq Opublikowano 16 Października 2008 Opublikowano 16 Października 2008 Jak po podłaczeniu kabli nawet nie kręci to pierwsze co przychodzi do głowy to padniety rozrusznik.
marian1960 Opublikowano 16 Października 2008 Opublikowano 16 Października 2008 no tak,za mało danych,czy poza brakiem możliwości odpalenia auta inne odbiorniki działają? (klakson,radio)-po podłączeniu innego akumulatora pzdr.
Smieszny Opublikowano 16 Października 2008 Autor Opublikowano 16 Października 2008 Tzn cale podswietlenie w aucie dziala, a radyjka nie probowalem odpalac.
marian1960 Opublikowano 16 Października 2008 Opublikowano 16 Października 2008 to proszę się dostać do rozrusznika i zewrzeć (na dotyk oczywiście)dwie śruby chyba 8(są tam dwa grube kable), nakrętki na klucz 13. oczywiście auto na luzie. jak zakręci to tzw.bendyks uszkodzony,jak nie zakręci to rozrusznik,pod warunkiem,że podczas zwierania nie gasną kontrolki,bo to by oznaczało,błahostkę po prostu brak masy(śruby najlepiej zwierać cęgami z izolowanymi rączkami)
Smieszny Opublikowano 17 Października 2008 Autor Opublikowano 17 Października 2008 A co do radia to mi sie swiecilo tylko nie gralo bo jak pad akumulator to mi sie zakodowalo i je automatycznie wylaczylem. Dzis juz nic nie zrobie bo jest ciemno i brak narzedzi ale jutro cos popatrze, czy pomoga rady marian1960[br]Dopisany: 16 Październik 2008, 20:40:13_________________________________________________Akumulator sie lauje mam nadzieje ze jak bedzie na max naladowany problem zniknie
Madas Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 to dobrze że się ładuje jak coś będzie nadal nie tak to śmigaj na sobotecką
Smieszny Opublikowano 17 Października 2008 Autor Opublikowano 17 Października 2008 Tylko problem ze jak nie odpale to bede musial kombinowac zeby tam auto dostarczyc [br]Dopisany: 17 Październik 2008, 13:56:15_________________________________________________I problem dalej
Rekomendowane odpowiedzi