Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

S3 1.8 T epc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam Audi s3 8l z silnikiem Bam. Auto pod maska seria, zalozona sekwencja landi renzo. Problem w tym ze pewnego razu w samochodzie zapalilo mi sie epc. Problem objawial sie ze auto szarpnelo podczas jazdy, wyswietlala sie kontrolka EPC i kontroli trakcji, auto sie nie zbieralo, wogole turbo nie wstawalo. Kupilem nowa przepustnice, wymienilem i pousuwalem bledy. Wszystko bylo ok, lecz dzis jadac samochodem po miescie znow szarpnelo mi ja i te same kontrolki sie pojawily. Zgasilem auto, odpalilem ponownie, swiecila sie tylko kontrolka trakcji, zgasilem ponownie i odpalilem i wszystko ok. W domu podlaczylem autko pod vaga i o to co uzyskalem:

17511 Nie znany kod błędu
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
17579 Czujnik sterowania przepustnicy 2 - zakres/uszkodzenie funkcji
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
Problem mi sie powtarza caly czas, kupilem juz 3 przepustnice.. Adaptacja pomaga na dzien, gora dwa. Zaraz po adaptacji pedal gazu jest bardziej czuły, lepiej i plynniej autko przyspiesza lecz pozniej powraca szarpanie, epc itp.
Dodam ze samochod byl u mechanika, zostalo zregenerowane turbo, nowe swiece, filtry, oleje, zawor n75 i przeplywka. Spokoj byl przez 4 dni i pewnego dnia odpalilem samochod i odrazu falowaly obroty, silnik sie zachowywal jakby nie chodzil na wszystkie cylindry. Zgasilem, odpalilem ponownie i bylo dobrze, lecz w najmniej oczekiwanych momentach mi sie ro przytrafia. Prosze o pomoc
Opublikowano

Miałem podobne objawy. Wymieniłem czujnik EPC i wszystko jest tak jak być powinno :)

Opublikowano
  • Autor

Moglbys mi powiedziec jak to sie fachowo nazywa, gdzie ten czujnik kupic i w jakiej cenie jest ? :)

Opublikowano

EPC- czujnik położenia wału. Ja zapłaciłem za oryginalny BOSH, taki jaki był seryjnie montowany 135zł + wymiana.

Opublikowano
  • Autor

gdzies pol roku temu wymienialem wlasnie czujnik polozenia walu, nowy z aso :/

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Epc to czujnik położenia wału ?bzdura.(electronic power control) to oznacza,czyli może sugerować problem z jakims czujnikiem.masz błędy to idź w ich kierunku,a kolega wyżej niech w błąd nie wprowadza

A ten błąd nie znany to błąd sondy lambdy kolego

Edytowane przez hunter91

Opublikowano

Epc to czujnik położenia wału ?bzdura.(electronic power control) to oznacza,czyli może sugerować problem z jakims czujnikiem.masz błędy to idź w ich kierunku,a kolega wyżej niech w błąd nie wprowadza

A ten błąd nie znany to błąd sondy lambdy kolego

Tak mi powiedział fachowiec z ASO ;)

Opublikowano

a od kiedy są fachowcy w ASO?

zwykły przekaznik od wtrysków się wysra i też będzie EPC

Opublikowano

w aso fachowcy byli od 1.8 T ale w 90 latach jak tworzyli te samochody. W aso gowniarze pracują,gówno potrafią-głowny mechanik nadzoruje tylko.Byle bylo dobrze przykrecone,daj takiemu zrobic bez kompa coś :)