Jump to content
IGNORED

Dziwna sprawa z brakami mocy.


sebul

Recommended Posts

AWX 130 koni. Dziwna sytuacja zdarzyla mi sie pary razy. Jade sobie jade, kolo 2000 obrotow i nagle wciskam gaz a tu auto prawie nie jedzie, bardzo wolno sie rozpedza, zmulone jest. Nic na desce z bledow sie nie pali. Zgasze, odpale i auto jedzie normalnie . Nie mam lapka teraz wiec VAGA nie podlacze. Co podejrzewacie ? Turbo pada ?

Link to comment
Share on other sites

A sprawdz przepływke ewentualnie przeczyść turbo

Link to comment
Share on other sites

czyli wpada w awaryjny, przeważnie w takich wypadkach zapieczone sa kierownice, zrób logi dynamiczne 3,8,10,11 wszystkie pojedynczo.

Link to comment
Share on other sites

Nie mam za bardzo jak bo brak mi lapa na chwile obecna, i kminie co mozna obczaic bez vaga, tak zebym sam mogl sprawdzic

Link to comment
Share on other sites

Wiec odpal silnik, zdejmij przewód podciśnienia z gruszki turba i przyłóż rękę powinienes poczuć zasysanie ( ok -0,6 Bar) jesli nie masz problem z podcisnieniem jesli podcisnienie jest ok zdejmując i zakładając przewód podcisnienia z gruszki turba sztanga powinna poruszać się ponad 1cm, jesli tak nie jest masz zapieczone kierownice.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...