Kuba1994 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Witam ! Od równo tygodnia jestem posiadaczem audi(w końcu) ii zastanawia mnie taka rzecz gdy odpalę rano po nocy samochód to wszystko jest ok, pojadę do pracy 10 kilometrów, gaszę samochód i po 8 godzinach pracy wsiadam do samochodu, odpalam a samochód jakby przez dwie sekundy miał wyższe obroty, chwilkę nim delikatnie zatrzęsie i już wszystko jest w porządku.. Przy gaszeniu silnika nie słychać żadnego stuku ani czegokolwiek podejrzanego.. Na tych świecach poprzedni właściciel zrobił 20 tysięcy kilometrów. Zastanawiam się czy jest się czym przejmować i szukać przyczyny ? I jeszcze zastanawia mnie to ze jak zmieniam bieg przy 3 tysiącach obrotów to wszystko jest ok, a jak trochę mocniej przeciągnę na biegu to po wciśnięciu sprzęgła najpierw samochód zwiększy obroty o 200-300 i dopiero spadają..?
jacek70 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Podepnij pod vaga i sprawdź czy ma jakieś błędy?
Kuba1994 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Jak tylko będę miał możliwość to podepnę,a możliwe że to dwumasa ? Bo z tego co wiem to dwumasa tłucze również przy gaszeniu samochodu
pyra111 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Co do obrotów Mam drugą audi b6 i mam tak samo, to normalne . Chyba sprzęgło się kończy ; ) Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez pyra111
Kuba1994 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Właśnie z tymi obrotami to pamiętam jak kolega miał passata b5 to jak odwoziłem go na lotnisko to też wydawało mi sie ze on tak te obroty nabiera jak się dłużej przetrzyma na biegu Poprzedni właściciel mojej audi mówił że jeździł nią trzy lata i zawsze tak samo z tymi obrotami w niej było i ze to normalne
hunter91 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 to jest dziwne,tylko normalne.TO ze ci odpali i jest chwile 2 tys obrotow to sie nazywa ssanie
Kuba1994 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Kolego przeczytaj ze zrozumieniem co napisałem bo to że ma wyższe obroty po odpaleniu to oczywiste jest ale to że trzęsie samochodem to nie
Rekomendowane odpowiedzi