Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Nie działa podgrzewanie lusterek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak w temacie. Działało mi kiedyś podgrzewanie lusterek , po jakims czasie w jednej macie przepaliła sie scieżka i próbowałem ją zmostkować. Po zmostkowaniu i podłączeniu maty i właczeniu podgrzewania coś strzeliło przy tej macie i przestało mi działać podgrzewanie obydwu lusterek (brak napięcia) a podgrzewanie tylnej szyby działa. sprawdzałem bezpiecznik 26 i jest wporządku, a na guziku od podgrzewania pali się ten żółty trójkącik. co to może być?? pomocy!!

Opublikowano

jeżeli masz ori podgrzewane lusterka to powinny działać po włączeniu zapłonu a nie od szyby, w "starego" typu lusterkach sa termostaty które załączają je przy określonej temp zew, maty zapewne masz przepalone, a zwłaszcza ta która reanimowałeś, jeżeli miałeś tak jak piszesz ze ogrzewanie włączało ci się z tylna szyba to musiały być grzane lustra dołożone, może być gdzieś dołożony bezpiecznik miedzy włącznikiem od tylnej szyby a lustrami

Opublikowano
  • Autor

a gdzie moge szukać ten dodatkowy bezpiecznik??

Opublikowano

Cześć. Sprawdź bezpiecznik nr. 9 W instrukcji nie jest nawet opisany. Po włożeniu bezpiecznika 10A lusterka zaczęły grzać zaraz po włączeniu zapłonu. Kiedy przestaną grzać i kiedy się włączają dopiero się dowiem bo dzisiaj to znalazłem. Podobno są jakieś czujniki temp. w lusterkach. :hi:

Opublikowano
  • Autor

niestety u mnie gniazdo mr 9 jest "puste" tzn nie ma podłączonych do niego żadnych kabelków. wiec to nie jest to. proszę o inne sugestie.

Opublikowano

witam sory ze sie podczepiam pod temat ale i mnie intersuje jak sie owe lusterka załacza??bo nie mam pojecia :hi:pozdrawiam

Opublikowano

witam sory ze sie podczepiam pod temat ale i mnie intersuje jak sie owe lusterka załacza??bo nie mam pojecia :hi:pozdrawiam

u mnie z ogrzewaniem tylnej szyby.

pzdr.

Opublikowano

@czaja, w twoim roczniku jak są to po zapłonie się włączają

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

witam. Zima się zbliża więc powracam z tematem. problemu nadal nie rozwiązałem, ale zauważyłem że ogrzewanie tylnej szyby bardzo słabo mi działa. po 20 minutach grzania ledwie wąskie paseczki na szybie są suche. czy to może mieć związek z tymi lusterkami? czy może wina leży po stronie przekaźnika (jeśli wogle jest taki do sterowania ogrzewaniem tylnej szyby). proszę o pomoc. pozdrawiam

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam ja tez mam problem z lusterkami bo nie grzeja. patrzylem po zalaczeniu tylnej szyby i nic szklo jest zimne a po zalaczeniu zaplonu jest to samo. jak mozecie to doradzcie cos bo idzie zima.pozdrowienia