PiterEL Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Witam Mam co prawda Seata Exeo ale to bliźniak do A4 B7. Chce mu podłączyć kamerę cofania i potrzebuje + od wstecznego. Mam też czujniki parkowania przód i tył z guziki em na desce. Czy np w przycisku jest +od wstecznego bądź znajdę go gdzieś w skrzynce bezpieczników ? Potrzebuje go do modułu przy radiu. A u mnie wsteczne są w klapie i kable idą gdzieś po zawiasach i schodzą gdzieś w boczek z tyłu. Dlatego ciężko jest się dobrać i myślę czy może gdzie indziej znajdę taki +12V od wstecznego ? Proszę o pomoc.
BeyerBrown Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Jak kamerę montujesz w listwie podświetlenia tablicy rej. to masz tam bardzo blisko do +12V wstecznego Przejrzyj ten wątek (pierwszy post) jeśli szukasz bliżej radia tego + od wstecznego: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/100858-mce-09-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh/ Gniazdo B (23-pin) [wyjścia]Pin 1 – Zasilanie prawego tylnego kierunkowskazu [żółto/zielony]Pin 2 – Zasilanie lewego światła biegu wstecznego [niebiesko/czerwony]Pin 3 – Zasilanie tylnego lewego kierunkowskazu [niebiesko/czerwony]Pin 4 – Zasilanie prawego światła stopu [czerwono/czarny]Pin 5 – Zasilanie prawego światła biegu wstecznego [niebiesko/czerwony]
PiterEL Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja w exeo montowalem wiec tablica jest w zderzaku i tam kamerę montowalem. Plusa znalazłem w boczku tylnym i tam podlutowalem. A i tak wiązkę ciągnalem do radia wiec razem poszło. Juz założona i działa. Moduł do kamery wzięty od usera WOSZU i polecam. Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez PiterEL
BeyerBrown Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Acha Grunt, że wszystko działa
PiterEL Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Dokładnie :-) mordka się cieszy :-)
Rekomendowane odpowiedzi