alcapone86 Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Opublikowano 15 Maja 2015 czy uszkodzone swiece w dieslu maja cos do mocy samochodu?
djmesiu Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) Bardziej do odpalania, one mają za zadanie podgrzać komorę spalania i ułatwić rozruch do mocy nic nie maja. A jeżeli Ci się nie zbiera od dołu sprawdziłbym EGR:) Edytowane 15 Maja 2015 przez djmesiu
alcapone86 Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Opublikowano 15 Maja 2015 egr sprawdzony na kompie i jest ok wyskakuje tylko blad 3 swiec ale nawet na mrozach samochod odpala na dotyk chyba ze ten egr trzeba jakos inaczej sprawdzic ale jak komp pokazuje ze jak najbardziej ok to co?
djmesiu Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 Odepnij wężyk na gorze zaślep go jakąś śrubą i się przejedz, zobaczysz czy jest jakaś różnica czy nie. Jak nie pomoże to wtedy bd myśleć dalej:) mi pomogło zaślepiłem egr i furmanka już 3 miesiąc jezdzi jak głupia:D
alcapone86 Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Opublikowano 15 Maja 2015 czyli jezeli komp wskazuje ze jest ok to nie koniecznie tak musi byc? ktory to wezyk gdzie sie znajduje
djmesiu Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 Jest widoczny na samej zaworu, ściągasz go zaślepiasz jakąś śrubą no i możesz jechać przetestować czy coś się zmieni:) Jest widoczny na samej zaworu, ściągasz go zaślepiasz jakąś śrubą no i możesz jechać przetestować czy coś się zmieni:)
alcapone86 Opublikowano 16 Maja 2015 Autor Opublikowano 16 Maja 2015 a moze jakies zdjecie ktos ma gdzie to jest bo nie chcial bym odpiac czegos innego
djmesiu Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 Ciezko mi na telefonie jak wroce do domu to Ci wstawie albo mozesz poszukac w temacie Egr cieknie poraz enty czy jakos tak. Tam jest wszytko dokladnie opisane:)
Rekomendowane odpowiedzi