Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z Drzwiami kierowcy "FILM"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od początku zakupu mojego Audi borykam się z problemem przednich drzwi kierowcy które ciężko się zamykają, na początku nie było to aż tak męczące ale teraz jest już coraz gorzej. Poniżej zamieszczam zdjęcia i film ukazujący problem:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c612a41904163a6e.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1eda4f6141d29b97.html

Z góry dzięki za pomoc:)

Edytowane przez Bartek221

Opublikowano

Wrzuciłeś film jako prywatny. Nie można go obejrzeć. Ze zdjęć wnioskuję, że drzwi się opuściły. Sprawdź czy śruby zawiasów są dokręcone. Jeżeli nie to wyreguluj na nich drzwi i je dokręć. Jeśli to nie pomoże to sprawdź czy na zawiasach nie ma luzów (jaki przebieg ma auto?) - otwórz drzwi i łapiąc za ich krawędź spróbuj poruszać nimi do góry. Może trzeba wymienić lub przetoczyć zawias, bo drzwi były już tyle razy otwierane, że się wyrobił. :decayed:

Edytowane przez easymoonrider

Opublikowano
  • Autor

sory za film:) na zegarze jest 220 tyś. próbowałem unieść otwarte drzwi do góry ale nie wyczułem żadnego luzu.

Opublikowano

Może one tak po prostu się zamykają? :grin: Z odległości 3cm chcesz je zamknąć? Wystracyz psiknąc w jedno miejsce wd 40 lub czyms smarujacym i jest luks, jutro zrobie zdjęcie o co mi chodzi po prawej stronie na drzwiach masz takie metalowe poruszaj tym srubokrętem i nasmaruj bedzie ok :)

Edytowane przez pyra111

Opublikowano

sory za film:) na zegarze jest 220 tyś. próbowałem unieść otwarte drzwi do góry ale nie wyczułem żadnego luzu.

ja bym obstawiał, że na zawiasach drzwi są źle ustawione. Widać wyraźnie, że się nie zgrywają z wnęką. Dopiero kiedy zamek wejdzie na ten rygiel, który w niego wchodzi drzwi się unoszą i wpasowują.

Opublikowano
  • Autor

kolego EASYMOONRIDER jakaś porada jak je wyregulować?

Edytowane przez Bartek221

Opublikowano

kolego EASYMOONRIDER jakaś porada jak je wyregulować?

Nie robiłem jeszcze tego w b6, bo u mnie się wszystko zgrywa, ale podejrzewam, że wystarczy popuścić śruby zawiasów i wtedy drzwi podnieść. Robiłem tak przy golfie 4. :decayed: