Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Chcę zamontować parktronik- PYTANIE :

grzes1150

Rekomendowane odpowiedzi

Chce zamontować parktronik w tylnyn zdeżaku ale czy miejsce zaznachone na zdjęciu będzie dobrym miejscem??? Czu tam nie ma jakiejś belki albo innych przeszkód??? Ja mam w czarnym pasie u spodu zdeżaki i czasami piszczy mi już na 10-o cm. krawężnik. A tak chce to zrobić w audi mojego taty:

77e2b0f50af6714e.jpg

Proszę o podpowiedzi.

odnosnie parktronika juz jest dosc spory temacik wystarczylo poszukac jest tam wszystko opisane, co do twoejgo pytania dokladnie w tym miejscu co pokazales znajduje sie belka, wiec bez wiercenia sie nie obedzie, jak dla mnie beznadziejnie to bedzie wygladac poniewaz czuniki ktore kupisz beda czarne wiec sila rzeczy beda sie dosc wyrozniac co innego jak by autko bylo czarnego koloru, zreszta szkoda niszczyc zderzak. Zrob to tak jak masz u siebie i jak to jest oryginalnie czyli w dokladce zderzaka, przy montazu staraj sie te czuniki ustawic bardziej do gory to ci nie bedzie lapal kraweznikow,

co do montarzu w ta czarna nakladke to duzo mozna na forum poczytac ze zamontowac jest latwo bo nie tzreba wiercic w belce tylko w plastiku, ale ciezko je dobrze ustawic zeby niepiszczaly bez przyczyny a co do montazu wyzej to duzo czujek jest przystosowana do malowania

Jak wymienic czujnik parkowania w B5?? Trzeba odkręcać zderzak czy da rade na kanale to zrobić??? I cos na komputerze też trzeba robić?? :mysli:

Posiadam orginalny parktronik ale mam uszkodzony jeden czujnik :wallbash: , na vagu pokazuje

podłącze sie pod temat, mam parktronik, poprzedni własniciel nie zdążył założyć i biore się za to ja, mam wyprowadzoną jedną kostke, nie wiem co dalej, nie widze zadnego modułu, proszę o pomoc od czego zacząć, ponożej foto

SDNRr.jpg

SDXQ0.jpg

SE1Pi.jpg