Paolo1988 Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 (edited) Z racji tego że przewaliłem trochę forum a co kolwiek znaleźć tutaj jest sporym wyzwaniem to proponuję aby wszyscy wypowiedzieli się w tym temacie w sposób jaki zamontować nie fabryczne radio 2 dinowe do systemu z tak zwanymi antenami bocznymi czyli ze sprzężeniem zwrotnym (takie posiadam). Radio które zamontowałem to Pioneer Avic D3 z Navi. 1. Kostki czarna 8 pin ( zasilanie), 2.brązowa 8 pin (głośniki przód) 3,czarna kostka z podłączeniem can + tylne głośniki+sub 4.wtyczka antenowa standardowa 5.mała okrągła wtyczka prawdopodobnie druga do anteny Metodą prób i błędów podłączyłem radio nie potrzebując żadnych emulatorów do wtyczek. 1 Kostka czarna zasilanie posiadała u mnie 3 piny czerwony brązowy i cienki bodajże zielony podłączamy Czerwony+ radio brązowy- radio, zielony nie wiem i żółty z radia po stacyjce+ 2. Kostka brązowa mamy w niej 4 piny pasuje tak samo jak czarna p&p dokładamy do niej 4 piny 3. Kostka z iso i subwooferem- obcinamy kable zostawiając 2 pomarańczowe bo to linia can oczywiście nie będzie nam wyświetlać nie oryginalne radio na fisie.- Grubszy biały podłączamy do remote w radiu( wzbudzenie wzmacniacza tył), cieńszy biały szukamy lewy czy prawy kanał i tak samo z drugim ciemnym podłączamy do dołożonych pinów w brązowej wtyczce plusy, zostaje nam podwójny brązowy jest to wspólna masa sóbwoofera zostawiamy zmostkowaną i dajemy do masy jednego z dokładanych kabelków z brązowej kostki polaryzacja minus. Zostaje nam 1 masa z kanału w brązowej kostce- nie podłączamy jej gdyż zrobi się sprzężenie we wzmacniaczu. Dajemy fader na przód +4+5 i gra bardzo dobrze. Nic nie zniekształca nie jest za cicho gra równo. U mnie gra bardzo dobrze. 4.Zostaje szkopuł z anteną i tutaj jestem w trakcie gdyż jak na razie mam tylko szum po podłączeniu standardowej wtyczki z punktu 4-tego. Edited April 23, 2015 by Paolo1988
Mateusz Uchmanowicz Posted February 23, 2016 Posted February 23, 2016 Zalatwiłeś problem z anteną? Jak go rozwiązać?
djgofi Posted March 22, 2017 Posted March 22, 2017 Podpinam sie pod pytanie kolegi wyzej, czy kolega poradzil z problemem anten czy ktos moze na 100% powiedzieć czy nie ori radio mozna skutecznie spiąć z antenami zeby radio odbieralo tak krystalicznie jak w symphony 2 czy tez mozna na zawsze zapomniec o tym systemie bo wszelkeigo rodzaju sreparatory i adaptery w zyciu nie pomoga i pozostaje postawic na dachu zwyklego bata ktoryw miare bedzie lapal stacje.
Recommended Posts