Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

klekocze jak stary Diesel -dramat-nowe turbo-brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.jeśli ktoś miał podobny przypadek lub wie gdzie było na forum proszę o zganienie za nowy wątek i link.jeśli nie to może któś mi pomoże bo mam nie lada zmartwienie. pierwszy raz zaklekotał rano ale nie od razu po odpaleniu tylko w czasie jazdy.moment " zamulił" i dalej poszedł normalnie .po jednym dniu i wyjechaniu w trasę zaczeła turbina łapać tryb awaryjny przy 140 pózniej przy 120 ale próbowałem ją przegonić i rozpędziłem sie do 170 .za kilkanaście km postój i po wyruszeniu w dalszą drogę klekot klekot klekot.WTF????brak mocy.jest słabo.mimo 492 kkm dalej wierzyłęm w ten motor mój niezawodny AFN ale cóż mogło mu sie stać??byłęm przekonany że to turbo zdechło.miało 4 lata i ok 250 kkm nalatane.dodam jeszcze że odpala za***iście(dotyk- 492 tys km!!) obroty w normie ani drgnie kreska obrotomierza

Edytowane przez marcelinho

Opublikowano

Ale sprecyzuj z czego jest ten klekot, szklanki, zawory czy co? poprzednie turbo sprawdzałeś pod względem luzów? logi robiles? kompresja?

Opublikowano
  • Autor

Trochę poczytałem zrobiłem Vagiem błędy i zostaje 01269 co zdaje się jest błędem czujnika N108 wchodzącego do pompy.rzeczywiscie jest tam przetarty kabelek i tak czytałem że może to powodować klekot i brak mocy.pytanie czy przewód idzie bezpośrednio do czujnika czy do kostki i jest szansa to wyjąć i poizolowac. Koszty czujnika i znalezienie dobrego pompiarza który poskleja wiązki a weźmie za czujnik nie usmiechaja mi się