C. Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Cześć.Już kiedyś pytałem o ten czujnik gdzie sie znajduje, bo były dwa mozliwe lokalizacje: obok filtra oleju i wewnątrz miski olejowej. Niestety okazał się byc w misce i kosztuje 320 zł. Trochę dużo za możliwość oglądania temperatury oleju. Może ktoś ma taki czujnik używany na sprzedaż?Silnik 1,8 T ANB, 2000 rok.Pozdrawiam.
jacek70 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 W b5 montowałem ten czujnik w podstawie filtra. Kolega w a6 c5 też tam miał. Koszt około 20 zł. Czujnik 1 pin.
C. Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Otóż to. Jakiś czas temu w sklepie kupiłem taki czujnik, za około 30 zł. Jak oddałem mechanikom to powiedzieli, że to nie ten i że u mnie jest w misce olejowej i kosztuje 300 zł. Dziś przeszukałem bazę części TecDoc i wychodzi z niej, że w ANB zawsze jest czujnik o numerze OES 049919563B, który jest jednopinowy, niebieski i wkręcany chyba przy podstawie filtra. Może ktoś to potwierdzić i dać jednoznaczną odpowiedź, że mechanik się myli?
Rekomendowane odpowiedzi