Lukas90 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Witam.Jak w temacie.Nie mam Xenonów, a są spryskiwacze i reflektory są dostosowane pod xenon.Na kloszach jest oznaczenie "DC" na światła mijania czyli z tego co wiem pod xenony i nabityjest napis "Xenon DS1/bądź Halogen H7" czy jakoś tak i "HC" chyba na drogowe .Pomocy.Są one dostosowane na Xenony czy nie.Bo z tego co czytałem to jeżeli jest skrót "DC" na kloszu to tak.Poradźcie coś na ten temat??
Tom A4 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Dc lampa wyladowcza xenon tak samo d2s Wysłane z mojego GT-I9505
kkam Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Prawdopodobnie masz pakiet "winter" czy coś w tym stylu. Wychodziły wersje ze spryskiwaczami bez ksenonów, najczęsciej szły na rynek skandynawski.
Lukas90 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ale czy te lampy według Was są dostosowane pod Xenony z tego opisu co podałem?
Kazek 1.9 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Tak są do xenonów wrzucaj palniki i ciesz sie lepszą widocznością
Lukas90 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2015 A mam zwykłą H7 na światłach mijania...Jak to wygląda z mocowaniem żarników do tego klosza??z tego co wiem wygląda inaczej?Może jakieś zesawy polecacie czy coś podobnego??Dużo będe musiał przerabiać???Przetwornic nie mam
Kazek 1.9 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Kup zestaw xenon i będzie z głowy .... zależy czy kupisz hid czy ori wejdź na odpowiedni dział wszystko jest tylko trzeba poszukać Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Lukas90 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2015 A jakiś przykładowy zestaw,który polecacie?
kkam Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Lampy nie są przystosowane pod ksenon, są m.in inne silniczki oraz mocowanie zarówek. Oczywiście możesz dodać zestaw HID, ale bedziesz miał problem podczas montażu układu samopoziomowania. Zasadnicze pytanie: chcesz miec tylko xenon(prawdopodobnie oślepiający innych jak żle ustawisz lampy), czy zalezy Ci na legalnym,ori rozwiązaniu.
kkam Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) To pomyśl nad zakupem całych lamp bixenonowych z soczewkami z audi a4 b8. Jest to najlepsza opcja jakość(ilość światła)/cena. Cenowo wygląda to tak: - układ samopoziomowania - 200-400zł - gołe lampy + soczewki z b8 - 400-800zł - nowe palniki i przetwornice - 300-600 Warto poszukać kogoś kto rozbiera angliki i kupić cały zestaw. (Lampy są uniwersalne na ruch lewo i prawo stronny). Opcja tańsza, ale pracochłonna: Kupic uszkodzone(pęknięta obudowa, mocowanie) lampy ksenonowe i przełożyć do swoich lamp same silniczki i soczewki z mocowaniem pod palnik ksenonowy. W lampach H7 jest miejsce do mocowanie przetwornicy(wystarczy wyciąć kawałek plastiku.) Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez kkam
Rekomendowane odpowiedzi