Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] falują obroty i nie tylko!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :) mam pewien problem gdy uruchomię zimny silnik falują mi obroty w granicach nawet od około 500 d0 1200 gdy naciskam pedał gazu silnik bardzo powoli wchodzi na większe obroty i dostaje lekkich drgań ,podczas jazdy gdy włącze bieg jałowy obroty również falują,gdy silnik jest gorący falowanie jest mniejsze ale również zauważalne zaznaczam że mam instalację gazową i objawy są zarówno na LPG jak i na benzynie nie wiem co może być przyczyną tego falowania :mysli: prosze o pomoc!!!!! z góry dzięki

Opublikowano

Sprawdz odme.

Opublikowano

mialem podobne objawy i jak napisal kolega mstan czyszczenie przepustnicy pomoglo. zalecil bym tobie rowniez wyczyscic przeplywomierz jak juz bedziesz demontowal przepustnice.

Opublikowano

Tak jak koledzy wyżej. Miałem ten sam problem czyszczenie przepustnicy pomogło w 100 %

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za pomoc!!sam chyba jednak nie bede czyścił przepustnicy i przepływomierza bo pózniej z tego co słyszałem to się ją jeszcze adaptuje chyba a ja nie mam o tym pojęcia :no: nie chce czegoś uszkodzic mam pytanie ile takie czyszczenie moze mnie kosztowac w jakims warsztacie????

Opublikowano

sam chyba jednak nie bede czyścił przepustnicy i przepływomierza bo pózniej z tego co słyszałem to się ją jeszcze adaptuje chyba a ja nie mam o tym pojęcia :no:

Autoadaptacja jest bardzo prosta zajmie Ci dosłownie chwilke. Do autoadaptacji nie potrzebujesz VAGa. Polega na odpowiedniej procedurze wlaczenia i wylaczenia zaplonu a pozniej tylko odpalasz i czekasz az sie silnik nagrzeje. Jak bedzie potrzeba to dokladnie napiszemy co i jak (albo znajdziesz sam na forum bo bylo wielokrotnie powtarzane)

Opublikowano

posluchaj tomcia procedura adaptacji jest bardzo prosta dasz rade sam to zrobic. jeden z kolegow opisal dokladnie ta cala procedure. poszukaj i niczego sie nie obawiaj skoro ja dalem rada a jestem zielony w tych sprawach to ty tez sobie poradzzis

Opublikowano
  • Autor

No to jednk przekonaliście mnie spróbuje sam to zrobić tylko czym mam czyścic przepustnice i przepływomierz czy są jakieś specjalne preparaty do czyszczenia i gdzie je mogę kupić????pozdrawiam!!!

Opublikowano

Ja czyszciłem szmatką nasączoną w denaturacie. Denaturat daje rade. I jak koledzy piszą wyżej sam sobie też dokonałem adaptacji przepustnicy. Myśle że mechanik saksował by cię z min 50 zł ale sądze że wziął by znacznie więcej.

Opublikowano
  • Autor

Zuważyłem jeszcze jedne objawy gdy mam przełączony na benzyne naciskam pedał gazu a gdy obroty spadaja ponownie naciskam wtedy zaczyna lekko "strzelać" na LPG nie ma takich objawów!!!!

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki :notworthy: wojtek 79 konkretny opis czynności jakie trzeba zrobić jak wyczyszcze to napisze jak to wszystko wyglądało i czy mi sie udało :> pozdrawiam!!!!!