Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wymiana gałeczek w RNS E Chrom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj zabrałem się do wymiany gałeczek w rns-e może komuś przyda się ten temat szukałem i nie mogłem nic znaleźć na forum ale może źle szukałem :)

no to więc zaczynamy :

duże pokrętło po prostu wyciągamy i montujemy nowe natomiast do małego potrzebne jest poświęcenie troszkę czasu :)

* przed odłączeniem nawigacji od zasilania musimy mieć ekran opuszczony w takiej pozycji

2015-05-23_132503.jpg

następnie odkręcamy te trzy śrubki

2015-05-23_132526.jpg

Po odkręceniu tych śrubek musimy wypiąć taśmę z ekranu delikatnie ściskamy po boku palcami i wysuwamy w dół

2015-05-23_132942.jpg

2015-05-23_132947.jpg

ekran wyciągnięty teraz przystępujemy do odkręcenia przedniego panelu odkręcamy śruby wokół przedniego panela

dsc018883.jpg

po odkręceniu wszystkich śrubek w koło przedniego panelu musimy odpiąć kostkę białą delikatnie wysuwamy ją w dół i następnie odkręcamy śrubki zaznaczone

2015-05-23_13.jpg

dsc018743.jpg

2015-05-23_134606.jpg

gdy odkręcimy te śrubki musimy bardzo delikatnie odbezpieczyć tą tasiemkę przez wyciągnięcie na bokach czarnych zatrzasków w dół i wtedy delikatnie możemy ją wysunąć

2015-05-23_134802.jpg

odkręcamy tę metalową osłonę gdy ją odkręcimy zostaje wyciągnąć ten plastik, mamy już prawie koniec

2015-05-23_135126.jpg

musimy wypiąć tasiemkę tak samo jak poprzednią odbezpieczamy czarne zawleczki i ją wysuwamy oraz odkręcamy płytkę i delikatnie ją wyjmujemy

2015-05-23_135131.jpg

gdy ją wyjmiemy zostaje nam wyciągnąć pokrętło czarne na srebrne lub odwrotnie

1ho5NI.jpg

Wyciągamy je i montujemy nowe, a później składamy. Życzę miłego rezania :)

Opublikowano

dobry temat :naughty: w dużej gałce trzeba coś przerobić żeby pasowała bo u mnie np luzno lata co trzeba zrobić żeby siedziała mocno ?

Opublikowano

Skleić:-) tak było w moim wypadku:-) trzyma sie juz pare miesięcy:-) i jest git:-)

Opublikowano
  • Autor

dobry temat :naughty: w dużej gałce trzeba coś przerobić żeby pasowała bo u mnie np luzno lata co trzeba zrobić żeby siedziała mocno ?

hmm u mnie siedzi tak samo jak ta co była jeśli chodzi o tą dużą bo do tej małej trzeba odciąć dół od tej czarnej i przykleić do tej srebrnej tak to wyglądało u mnie 2015-05-23_152555.jpg

2015-02-06_135517.jpg

a jeśli ta duża jest Ci luźna zobacz może uda Ci się podmienić środki z tej czarnej do tej srebrnej ale wydaje mi się że powinno być wszystko super przynajmniej tak jest u mnie :)

Opublikowano

no tą dużą chciałem wymienić i luzno jest , ale chyba zrobie tak jak Mateusz napisał obsadze ją na jakimś kleju czy coś i bedzie dobrze

Opublikowano
  • Autor

no tą dużą chciałem wymienić i luzno jest , ale chyba zrobie tak jak Mateusz napisał obsadze ją na jakimś kleju czy coś i bedzie dobrze

u mnie było wszytko ok było super a nie chcesz spróbować podmienic środów czy nie idzie ?

Opublikowano

wiesz co jeszcze nie patrzyłem na to ale jeśli sie da to spróbuje :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

:hi:

Karol89

Rozmiar tych gałek pasuje może do BNS'a 5.0?

Masz jakieś numery tych gałek?

Opublikowano
  • Autor

Karol89

Niestety nie mam numerów :/

Opublikowano

ale pasują na pewno :) do BNS -a :)

Opublikowano

Karol89

Niestety nie mam numerów :/

To może inaczej ;) : Kto lub co jest dawcą? :kox::kox:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

8P0 919 069 A taki miałem nr na woreczku a w środku były dwie gałki, do tej małej nic nie przyklejałem od starej wszytko pasowało ładnie , jedynie co to miałem troche więcej srubek do odkrecenia

efekt cieszy ;)

vnvilr9w.jpg

Opublikowano

Nr duzej gałki: 8P0 919 069A

Nr malej gałki: 8P0 919 070A

Opublikowano

Nr duzej gałki: 8P0 919 069A

Nr malej gałki: 8P0 919 070A

:notworthy::notworthy:

Opublikowano

8P0 919 069 A taki miałem nr na woreczku a w środku były dwie gałki, do tej małej nic nie przyklejałem od starej wszytko pasowało ładnie , jedynie co to miałem troche więcej srubek do odkrecenia

efekt cieszy ;)

vnvilr9w.jpg

Tylko po wymianie tej małej bez przeróbki podświetlenie widać bardzo brzydko dookoła gałki, nawet na tej fotce którą wrzuciłeś a w nocy widać to jeszcze bardziej.

Ta przeróbka ma na celu właśnie to, aby podświetlanie było jak w oryginale bez tych prześwitów dookoła.

Edytowane przez kdawid

Opublikowano

no właśnie pozniej zobaczyłem że tak jest :/ bede to musiał przerobić

Opublikowano

no właśnie pozniej zobaczyłem że tak jest :/ bede to musiał przerobić

Mnie też czeka ta przeróbka tylko szukam czarnej gałki jako dawcy.

Gdzieś w necie widziałem film jak to przerobić-chyba na jakimś forum A3 o ile dobrze pamiętam

Opublikowano

a to swojej nie masz w ogóle ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W aso kupowaliście?

Opublikowano
  • Autor

W aso kupowaliście?

możesz trafić z neta jeśli znajdziesz lub w aso w aso będziesz miał pewność że są idealne. Poszukaj w necie pamiętam że ktoś kiedyś sprzedawał części rns-e na allegro i wychodziło to taniej :) pozdrawiam