pabloca Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 Witam. Mam pewien problem z niedziałającym klaksonem, a nie mogę znaleźć odpowiedzi w już założonych tematach. Może już ktoś przerabiał coś podobnego. Otóż przestał działać mi klakson. Pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem bezpieczniki(są ok), potem wymontowałem klakson, po podłączeniu na krótko sygnał jest, więc klakson sam w sobie ok. Nie dochodzi prąd do niego bo mierzyłem miernikiem. Zacząłem więc szukać przyczyny w przekaźnikach, ewentualnie kablach lub taśma kierownicy. I tu pojawiają się wątpliwości...jakie numery przekaźników powinny być w skrzynce bo nie wiem czy u mnie są właściwe, na każdym zdjęciu jakie znalazłem na forach inaczej jest. Ja mam takie numery przekaźników(od lewej): 1. 204 2. 307 3. puste 4. 202 5 - 6. 377 Dodam jeszcze, że przy przekaźniku 204 jeden kabelek mam ucięty, a przy 307 ucięte są jakieś trzy więc ktoś tam już majstrował, ale mimo tych uciętych kabli klakson do tej pory działał więc to chyba nie one są przyczyną....
Rekomendowane odpowiedzi