Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z abs esp i predkosciomoerzem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Mam problem nastepujacy. Po przejechaniu kilku km zapala sie kontrolka abs, esp i predkosciomierz spada do 0, tak jakby stal w miejscu samochod. Nie pokazuje predkosci.

Swiatla stopu mam. Wiec to chyba nie ten czujnik...

Ma ktos jakis pomysl?

Opublikowano

Heh, coś poprzedzilo to zdarzenie? Mam na myśli jakieś oderwanie chmury albo obfite mycie

Opublikowano

No mylem samochod ale ten blad teraz pokazuje sie bez przerwy. A wczesniej jak pierwszy raz tak bylo to ani mycia ani nic.

Co do kompa to nie mam VAG'a.

Opublikowano

Musisz podpiąć w takim razie, a jeszcze jedno pytanko, auto przy tym błędzie jedzie normalnie czy ni ma reakcji na gaz?

Opublikowano

Normalnie jedzie. Zachowuje sie normalnie.

Opublikowano

No to tylko vag bo tak to jest wróżenie, najlepiej sobie kup jakiś tani kabelek bo bez tego ani rusz w większości przypadków

Opublikowano

Kolego masz Xenony ??

Opublikowano

Nie mam..

Komp pokazał błąd czujnika ABS w lewym kole.

Opublikowano

Masz auto pewnie z rocznika powyżej 2002.05, wiec ABS jest tutaj odpowiedzialny za wskazania prędkościomierza, czyli już wiesz co masz robić

Opublikowano

Wymienic czujnik :P Mam 2003r.

Mysle, ze to moze miec jakis zwiazek z woda. Teraz sa upalne dni i nie swieci sie kontrolka zadna. Polalem go calego woda i z powrotem sie zapalily :/

Opublikowano

Wymienic czujnik [emoji14] Mam 2003r.

Mysle, ze to moze miec jakis zwiazek z woda. Teraz sa upalne dni i nie swieci sie kontrolka zadna. Polalem go calego woda i z powrotem sie zapalily :/

Nie koniecznie musisz wymieniać, sprawdź i zaizoluj wiązkę do czujnika
Opublikowano (edytowane)

Zostal skasowany blad. Zrobilem juz okolo 150km i juz zadna kontrolka sie noe pali. Zajade jeszcze na myjke i zobaczymy czy cos pokaze.

Moze to tylko komp swiruje.

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Myjka już zaliczona. Konkretnie myłem fele, zrobiłem ponad 200km i żadna kontrolka jeszcze sie nie zaświeciła. Możliwe, że to tylko komp coś świruje?

Edytowane przez dakine0007