Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

System wtrysku powietrza! POMOCY!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jakieś 2 tyg temu bez jakichkolwiek objawów ubocznych wyskoczył mi check. Po zdiagnozowaniu VAG-iem wyszło: System wtrysku powietrza, nie prawidłowy przepływ. Skasowałem go, po czym dziś znowu wyskoczył ten sam błąd. Auto jeździ normalnie, a mechanik nie ma zielonego pojęcia co to może być. Chciałem tylko nadmienić że za 2 tyg jadę założyć podtlenek LPG. Silnik to 1.8T BFB. Ktoś to przerabiał?

Edytowane przez C0caiNe

Opublikowano

System powietrza dodatkowego służacy do szybszego nagrzania katalizatora składa się z kilku częsci więc trzeba diagnozować po koleji, zacznij od sprawdzenia pompy i przewodów, pompa załancza się po odpaleniu zimnego silnika? powinno byc słuchać buczenie w okolicach turbiny pod zderzakiem.

Opublikowano
  • Autor

Zapomniałem dodać że miedzy czasie pojawił się błąd sondy. Wykasowałem go i tydzien później pojawił się ten błąd. A z tym błędem założą mi LPG? I czy w razie w jak to pompa, to droga jest to impreza?

Opublikowano

kolego tak jak napisałem Ci na FB i tak jak kolega wyżej pisze

Więc wniosek z tego taki że są dwie przyczyny albo padł Ci kat albo coś w układzie SAI a potem w wyniku tej usterki padł kat

Jeśli kat nie padł to wystarczy sprawdzić cały układ SAI czy nie ma nieszczelności i czy pompa chodzi. Być może umarła pompa albo coś z wężami tak czy owak to nie duże koszta.

Natomiast jeśli padł katalizator to już grubsza sprawa masz trzy opcje

-wymienić go na inny sprawny ceny różne

-wstawić DP i wywalić całe to ustrojstwo Kata i SAI + wyłączenie tego układu oraz drugiej sondy programowo zyskując to że auto będzie wkręcało się lepiej na obroty i turbo nie będzie dostawać tak w pipę ale to najdroższy ze sposobów

możesz też wybebeszyć kata zaspawać i będziesz miał pustą puszkę ale wtedy też trzeba wyłączyć drugą sonde bo będzie check

masz kilka opcji ja wybrał bym tą drugą najbardziej kosztowną

DP 350 - 400 zł wyłączenie SAI i sondy to od 100-200 zł a wywalić SAI może sam

Edytowane przez zen8000

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki za pomoc. Temat do zamkniecia.

Opublikowano

Najpierw Napraw potem zamknij :-) bo jeszcze może się okazać coś innego.

Opublikowano
  • Autor

Tak czy siak chciałem założyć DP ale to za jakiś czas, więc po prostu zrobię to wcześniej. Dam znać jak założę i pozbędę się tego całego układu SAI czy coś to dało.