Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pompiarz w Rzeszowie lub okolicach ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam jakiegoś sprawdzonego i dobrego pompiarza w Rzeszowie lub bliskich okolicach. Chciałbym wymienić kpl uszczelek w pompie wtryskowej ponieważ cieknie. Zadzwoniłem do jednego z warsztatów i powiedzieli mi, że 450 zł za taką usługę jak im przyniosę pompę. Wydaje mi się, że to trochę dużo ?

Tom

Opublikowano

Gdzie dzwoniłeś do Hoffmana czy Przybyłowicza ??

Opublikowano
  • Autor

Do Przybyłowicza :) U Hoffmana pewnie będzie tyle samo albo drożej.

Opublikowano

Cieknie gdzieś na dole pompy czy z uszczelek nastawnika ??

Cena nie jest jakaś tragiczna, mi Przybyłowicz uszczelniał pompę w poprzednim aucie. Przy okazji wyszło że pękła sprężynka w samej pompie. Wymienili to, uszczelnili, zamontowali, ustawili kąt wtrysku i auto paliło jak tylko mnie widziało ;)

Edytowane przez Tommy Gun

Opublikowano
  • Autor

Cena nie jest jakaś tragiczna, mi Przybyłowicz uszczelniał pompę w poprzednim aucie. Przy okazji wyszło że pękła sprężynka w samej pompie. Wymienili to, uszczelnili, zamontowali, ustawili kąt wtrysku i auto paliło jak tylko mnie widziało ;)

Wczoraj wszystko powycierałem i zobacze. Wydaje mi się że od góry z nastawnika ale mam też mokro u doło bo ten trujnik od chłodzenia przepuszcza - poprostu ropa kapała i rozpuściła gumę i cieknie też płyn chłodzący. Dziaisj wymienie ten trójnik od płynu i będę obserwował. Może tylko spod nastawnika bo tam gdzie jest ta śruba trójkątna do odkręcania stała ropa koło nakrętki. Albo jeszcze z pierwszego przelewu bo coś wężyk strasznie twardy. Można gdzieś w Rzeszowie kupić tylko uszczelki do dekla i nastawnika ?

Opublikowano

Wczoraj wszystko powycierałem i zobacze. Wydaje mi się że od góry z nastawnika ale mam też mokro u doło bo ten trujnik od chłodzenia przepuszcza - poprostu ropa kapała i rozpuściła gumę i cieknie też płyn chłodzący. Dziaisj wymienie ten trójnik od płynu i będę obserwował. Może tylko spod nastawnika bo tam gdzie jest ta śruba trójkątna do odkręcania stała ropa koło nakrętki. Albo jeszcze z pierwszego przelewu bo coś wężyk strasznie twardy. Można gdzieś w Rzeszowie kupić tylko uszczelki do dekla i nastawnika ?

http://allegro.pl/uszczelki-nastawnika-pompy-wtryskowej-tdi-sdi-tds-i5377052979.html

Opublikowano
  • Autor

http://allegro.pl/uszczelki-nastawnika-pompy-wtryskowej-tdi-sdi-tds-i5377052979.html

A ile ty zapłaciłeś z wymontowaniem i zamontowaniem pompy ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego z własnego doświadczenia wiem że lepiej zapłacić więcej i mieć spokój. Słyszałem że u Hoffmana jest drogo ale przynajmniej dobrze robią. Jeżeli chodzi o Przybyłowicza to napisze tak: 2 lata bujałem się z błędem kąta wtrysku, pompa była uszczelniana u Przybyłowicza, błąd dalej występował, 3 razy pompa była wyjmowana do sprawdzenia, za każdym razem odsyłali mnie twierdząc że to wina rozrządu. Dopiero u tracza w Stobiernej zdiagnozowali uszkodzony zawór ciśnienia wewnętrznego pompy, wymienili, zrobiłem logi koledzy z forum piszą że zawór nie ustawiony dzwonie do tracza a tam że tego zaworka się nie ustawia. Z pomocą kolegi z forum ustawiłem zawór i wszystko w porządku. Także te dwa zakłady szczerze odradzam.

Sorki że się tak rozpisałem ale nikomu nie życzę takiej sytuacji, a za kasę wydaną przez te 2 lata móglbym mieć 2 nowe pompy, także taka moja rada na pompie w dieslu nie oszczędzać bo pompa to podstawa w tych silnikach. Poszukaj na forum, kiedyś ktoś pisał że w Ropczycach jest ogarnięty gość od pomp i skóry nie zdziera.

Opublikowano
  • Autor

Kolego z własnego doświadczenia wiem że lepiej zapłacić więcej i mieć spokój. Słyszałem że u Hoffmana jest drogo ale przynajmniej dobrze robią. Jeżeli chodzi o Przybyłowicza to napisze tak: 2 lata bujałem się z błędem kąta wtrysku, pompa była uszczelniana u Przybyłowicza, błąd dalej występował, 3 razy pompa była wyjmowana do sprawdzenia, za każdym razem odsyłali mnie twierdząc że to wina rozrządu. Dopiero u tracza w Stobiernej zdiagnozowali uszkodzony zawór ciśnienia wewnętrznego pompy, wymienili, zrobiłem logi koledzy z forum piszą że zawór nie ustawiony dzwonie do tracza a tam że tego zaworka się nie ustawia. Z pomocą kolegi z forum ustawiłem zawór i wszystko w porządku. Także te dwa zakłady szczerze odradzam.

Sorki że się tak rozpisałem ale nikomu nie życzę takiej sytuacji, a za kasę wydaną przez te 2 lata móglbym mieć 2 nowe pompy, także taka moja rada na pompie w dieslu nie oszczędzać bo pompa to podstawa w tych silnikach. Poszukaj na forum, kiedyś ktoś pisał że w Ropczycach jest ogarnięty gość od pomp i skóry nie zdziera.

Już wykonałem uszczelnienie we własnym zakresie :) Pompe miałem sprawną. Wystarczyło poszuakć na forach i chyba większość uszczelek da się wymienić samemu. Nawet tą z tyłu na rodzielaczu bez wyciągania pomy - podobno pompiarze twierdzą, że to niemożliwe ale chyba już wiem dlaczego :) Oczywiście pomijam uszczelnienia wewnętzrne bo pompy nie rozbierałem. Najbardziej śmiać mi się chce, że za wymianę uszczenienia nastawnika u Przybyłowicza chcą 200 zł - wchodzi w to ustawienie dawki.