Adiii Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Mam pompkę centralnego zamka z oznaczeniem: 4A0 862 257 ATutaj link do strony przedstawiającej moją pompkę:http://www.digakom.com/details.php?TYP_SORT=A&row=4A0%20862%20257%20A%20%282%29Kostka po lewej stronie w nogach kierowcy składa się z 6 przewodów. 1. Zielona strzałka. Przewód nie połączony z pompką. Na przewodzie 11.6V. Podłączona i uziemiona żarówka C5W nie świeciła.2. Czerwona strzałka. Przewód nie połączony z pompką. Na przewodzie brak napięcia.3. Żółta strzałka. Przewód nie połączony z pompką. Na przewodzie 4.78V.4. Czarna strzałka. Przewód połączony z pinem nr 10 na pompce.5. Brązowa strzałka. Przewód uziemiony połączony z masą.6. Niebieska strzałka. Przewód połączony z pinem nr 5 na pompce. Zwora z "+12V" otwiera zamki, a zwora z "-" masą zamyka zamki.Posiadam taki oto sterownik centralnego zamka. Problem w tym, że nie wiem jaki to jest model. Na obudowie jest napisane tylko CARPROTECT.Nie mam też od niego wiązki przewodów. Nie wiem jakie spełniają funkcje poszczególne piny. Po podłączeniu napięcia "10" masa i "9" +12V sterownik działa.Klikając na pilot słychać przekaźniki.Wychwyciłem pin nr 3 który podaje sygnał na kierunkowskazy.Niestety nie wiem gdzie szukać i jak podłączyć pozostałe piny.Pin nr 8 jest połączony z przekaźnikiem nr K1Pin nr 7 jest połączony z przekaźnikiem nr K2Na pinie 7 i 8 jest "+12V'', podłączona i uziemiona żarówka świeci(jako kontrolka).Po naciśnięciu na pilocie zamknij na pinie nr 8 na chwile zanika napięcie i żarówka gaśnie, po czym pojawia się napięcie i żarówka znowu świeci.Po naciśnięciu na pilocie otwórz na pinie nr 7 na chwile zanika napięcie i żarówka gaśnie, po czym pojawia się napięcie i żarówka znowu świeci.Schemat połączeniaInstrukcja obsługiPonieważ na mojej pompce centralnego zamka na pinie nr 5 (Pin nr 5 steruje zamykaniem/otwieraniem od strony kierowcy) "+" otwiera a "-" zamyka, sterownik ten muszę podłączyć według schematu F4.Jak połączyć ten sterownik centralnego zamka?
Rekomendowane odpowiedzi