valdi80 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Witam, z racji gwarancji w serwisie wymieniono mi termostat. Temperatura silnika oscylowała w granicach 79-83 stopnie C. Spadala do 79, gdy jechałem autem i puszczałem pedał gazu. Po dodaniu gazu wracała do 82-83. Pracownik serwisu poinformował mnie, że gwarancji mogą nie uznać, bo mam nieoryginalną pompę wody. Czy ona faktycznie może się przyczyniać do usterki termostatu? Czy musi być oryginalna z serwisu?
wojtek79 Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Coś mi nie gra, jak wkładali w serwisie termostat to widzieli że pompa nieoryginalna i nie mówili nic a teraz się doszukują. Moim skromnym zdaniem przy wadliwej pompie to raczej temperatura by rosła gdyby słabo pompowała. Tutaj według mnie to termostat za wczas się otwiera.
valdi80 Opublikowano 8 Października 2015 Autor Opublikowano 8 Października 2015 No właśnie też tak myślałem, że temp rosłaby. Dzisiaj jestem po wymianie pompy, przy okazji odmy i temp nadal taka jak była. Nie mam pojęcia, czym to może być spowodowane. Czyżby 2 a może i 3 termostaty z serwisu byłyby wadliwe? Spróbować może wahlera? Koszt niewielki, a mnie to uspokoi, czy to serwis leci w kulki ze mną ...[emoji34]
Rekomendowane odpowiedzi