Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kolizja z obcokrajowcem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam,

Dziewczyna miała kolizje z TIRem na rondzie. Zahaczył ją naczepą. Pech chciał że to był ukrainiec. Była policja i został ukarany mandatem.

Zgłosiliśmy to do PZU, lecz oni nie dali rady wyegzekwowac odszkodowania i przekazali Warcie.

Po 3 tygodniach o dziwo dostalismy wycene na kwotę prawie 5000 zł. i za pare dni pieniądze były na koncie.

Moje pytanie do Was. Czy przez to że to obcokrajowiec dostaliśmy taką kwotę?

auycyx9v.jpg

Opublikowano

widocznie na Ukrainie tak to wycenili :D

Opublikowano
  • Autor

Czyli się tylko cieszyć :)

Opublikowano

Zgłosiliśmy to do PZU, lecz oni nie dali rady wyegzekwowac odszkodowania i przekazali Warcie.
Po 3 tygodniach o dziwo dostalismy wycene na kwotę prawie 5000 zł. i za pare dni pieniądze były na koncie.
Domyślam się, że był rzeczoznawca z PZU i zrobił wycenę szkody. Sprawę likwidacji szkody przekazano Warcie, bo ten ubezpieczyciel jest tzw. korespondentem ubezpieczyciela zagranicznego (PZU także jest, ale ma inny rejon działania). Kwota 5 tyś, moim zdaniem i tak jest zaniżona. Na zdjęciu widać, że tylny błotnik i zderzak jest do wymiany (tak się to robi fachowo), a nie do naprawy. Najlepszym sposobem na podwyższenie odszkodowania, było by przesłanie fotek uszkodzeń do ASO, z prośbą o wyliczenie kosztu naprawy. Taką kalkulację można potem wysłać ubezpieczycielowi z żądaniem dopłaty.
Opublikowano
  • Autor

No tak ale ten błotnik i tak był szpachlowany. Ja za 700 zł naprawiłem auto że śladu nie ma na aucie. Ja szczerze liczyłem na max 2 tys zł.