Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zderzał tył - szpachel + nowy lakier czy całkowita wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam kilka pytań. Pierwsze chodzi mi o tylny zderzak. Zastałem dzisiaj niemiłą niespodziankę na parkingu. Nie wiem jak bo nikt nic nie widział, ale zastałem to:

f8ie30.jpgxftdvx.jpg8vxzd4.jpg

Moje pytanie brzmi. Da radę to zaszpachlować i ładnie polakierować? Czy zostaje mi wymiana tylnego zderzaka?

Jeśli ktoś się orientuje w okolicach Włocławka (kuj-pom) czy ktoś zajmuje się takimi sprawami to poprosiłbym o namiar.

Przy okazji mam inne pytanie. Na tylnych drzwiach (prawe i lewe) zaczęło mi się dziać coś takiego:
o7k11z.jpg

Na prawych drzwiach zaczyna się dziać to samo. Jak to zlikwidować? Też lakiernik? Czy samemu zdrapać to warstwę lakieru i prysnąć czarnym plasti dipem w sprayu?

Dziś jest na prawdę kiepski dzień ^^

Opublikowano

Zderzak bez problemu do odratowania, dobry lakiernik sobie z tym poradzi. Ale czasami taniej i lepiej jest poszukać używanego zderzaka w kolorze :)

Opublikowano
  • Autor

Szukałem w moim kolorze. Niestety ciężko takowy dostać.. A już na pewno taki, który nie jest w żaden sposób naruszony. Na allegro znalazłem takich kilka, ale po kupnie i tak

nadawały się do lakiernika (wiadomo rysy itp.). No dobrze, czyli mówisz, że lakiernik ogarnie mój przypadek w temacie zderzaka.

A co jeśli chodzi o te 'trójkąty' na szybach? To też ogarnie lakiernik?

Przydałyby się jakieś namiary na ogarniętego lakiernika w moich okolicach co ładnie by mi to zrobił - w przyzwoitej cenie :)

Opublikowano

ja bym sie z tymi trujkatami nie bawił bo lakiernik i tak by cos za to wział wiec wolał bym to kupić uzywane kolejne tylko że w dobrym stanie

gdzieś mi się walały te trujkaty po garażu ale nie wiem w jakim stanie one były jak byś był zainteresowany mógł bym ich poszukać i zrobić fotki

Opublikowano
  • Autor

Mówisz? Szczerze mówiąc nie wiedziałem, że da się to wymienić. Jeśli wiesz jak to wyjąć tak abym niczego nie uszkodził to poproszę jakąś mini instrukcję :)

Jak możesz to zrób fotki i wstaw tutaj. A ja pomyślę co z tym zrobić dalej.

Najbardziej mnie interesuje co zrobić z tym zderzakiem. Nie znam dobrego lakiernika w okolicach.

Opublikowano

Jeśli te trójkąty można zdemontować to możesz je wyczyścić i okleić czarną folią w połysku, będzie trwalsze :)

Opublikowano
  • Autor

Nie głupi pomysł. Będzie to bardzo niskobudżetowe rozwiązanie :) Tylko jak je zdemontować?