Jump to content
IGNORED

Antena DAB

Recommended Posts

Posted

Cześć.

W którym miejscu znajduje się antenka do radia DAB i którędy idzie kabel antenowy do niej?

Posted

W tylnej prawej szybie słupek D

Posted (edited)

Ze wzmacniacza anteny DAB wychodzi kostka z trzema pinami. Gdzie je podłączyć?

Edited by czwura
Posted

Z anteny w szybie sygnal idzie do wzmacniacza ,a ze wzmacniacza do radia.

Posted (edited)

Z anteny w szybie sygnal idzie do wzmacniacza ,a ze wzmacniacza do radia.

Czyli co mam sie dolutowac do tych samych kabli co idą do szyby od anteny zwylkej(FM/AM) ?? Czy do anteny DAB musi być jakaś inna szyba ? Tutaj jest taka szyba tylko nie wiem po co jest ta czarna wtyczka fakry w niej : Zobacz ofertę: SZYBA LEWA AUDI A4 8K 8K0 KOMBI 2014 NOWA ! ORYG! http://allegro.pl/showItem2.php?item=5731678897

Edited by czwura
Posted

Na szybie sa juz przygotowane krociutkie kabelki ( 5 mm) musisz sie tam wlutować

Posted (edited)

Na szybie sa juz przygotowane krociutkie kabelki ( 5 mm) musisz sie tam wlutować

A one sa w tym samym miejscu co do anteny zwykłej czy w innym? I czy jest jakaś ich kolejność? Edited by czwura
Posted

Po nitkach dojdziesz w ktorym to miejscu :wink:

cpggjirh.jpg

Posted

do dab trzeba wymieniać szybki ? :huh:

Posted

Nie trzeba :) pokazuje tylko przykład

Posted

W tylnej prawej szybie słupek D

Rozebrałem właśnie slupek D( ostatni i przedostatni za kierowcą) i nigdzie nie mogę znaleźć miejsca na ten wzmacniacz.

Tak samo w szybie mam tylko dwa króciutkie wypustki ( pod wzmacniaczem anteny FM) a nie trzy.

Posted

Tak to wyglada .

imag0930-9062106247754627032-42287671093

Posted

Tak to jest jak sie nie zna oznaczeń słupków. Radio hula, dźwięk faktycznie lepszy.

Dziękuje za pomoc !!!

A tak przy okazji wzmacniaczy anten. Do czego jest wzmacniacz anteny w klapie avanta 8K9035225A , a do czego wzmacniacz w bocznej lewej szybie 8K9035225 ??

Posted

Tak to jest jak sie nie zna oznaczeń słupków. Radio hula, dźwięk faktycznie lepszy.

Dziękuje za pomoc !!!

A tak przy okazji wzmacniaczy anten. Do czego jest wzmacniacz anteny w klapie avanta 8K9035225A , a do czego wzmacniacz w bocznej lewej szybie 8K9035225 ??

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Na szybie mam tylko niepobielone wyprowadzenia od anteny DAB usiłuję do nich dolutować kable od wtyczki do wzm. ant. i nie mogę. Cyna się tego nie trzyma. Czy potrzebna jakaś pasta lutownicza czy inna metoda? HELP

A co do pytania : wzmacniacz w klapie to radio, lewy to radio, sygnał z kluczyka i ewentualnie TV.

Posted

Cześć. Czy na Podkarpaciu Jasło dokładnie łapę radio dab bo mam je zamontowany fabrycznie a nic nie wyszukuje?

Posted
1 minutę temu, klucha11 napisał:

Cześć. Czy na Podkarpaciu Jasło dokładnie łapę radio dab bo mam je zamontowany fabrycznie a nic nie wyszukuje?

U mnie jest 14 stacji :hi: ale TUNER musi byc  z oznaczeniem  4G0......  po 2012 roku

Posted

Teraz nie wiem jaki tuner mam ale jest ori a autko z 11/2010 czyli mam rozumieć że stary i nie będzie banglal?

Posted
1 minutę temu, klucha11 napisał:

Teraz nie wiem jaki tuner mam ale jest ori a autko z 11/2010 czyli mam rozumieć że stary i nie będzie banglal?

bedzie raczej 4F0......

Posted

Sprawdz w bagazniku we wnece po lewej stronie

Posted

4F0 035 062 D taki jest