Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Antena DAB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

W którym miejscu znajduje się antenka do radia DAB i którędy idzie kabel antenowy do niej?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Ze wzmacniacza anteny DAB wychodzi kostka z trzema pinami. Gdzie je podłączyć?

Edytowane przez czwura

Opublikowano

Z anteny w szybie sygnal idzie do wzmacniacza ,a ze wzmacniacza do radia.

Opublikowano
  • Autor

Z anteny w szybie sygnal idzie do wzmacniacza ,a ze wzmacniacza do radia.

Czyli co mam sie dolutowac do tych samych kabli co idą do szyby od anteny zwylkej(FM/AM) ?? Czy do anteny DAB musi być jakaś inna szyba ? Tutaj jest taka szyba tylko nie wiem po co jest ta czarna wtyczka fakry w niej : Zobacz ofertę: SZYBA LEWA AUDI A4 8K 8K0 KOMBI 2014 NOWA ! ORYG! http://allegro.pl/showItem2.php?item=5731678897

Edytowane przez czwura

Opublikowano

Na szybie sa juz przygotowane krociutkie kabelki ( 5 mm) musisz sie tam wlutować

Opublikowano
  • Autor

Na szybie sa juz przygotowane krociutkie kabelki ( 5 mm) musisz sie tam wlutować

A one sa w tym samym miejscu co do anteny zwykłej czy w innym? I czy jest jakaś ich kolejność?

Edytowane przez czwura

Opublikowano

do dab trzeba wymieniać szybki ? :huh:

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W tylnej prawej szybie słupek D

Rozebrałem właśnie slupek D( ostatni i przedostatni za kierowcą) i nigdzie nie mogę znaleźć miejsca na ten wzmacniacz.

Tak samo w szybie mam tylko dwa króciutkie wypustki ( pod wzmacniaczem anteny FM) a nie trzy.

Opublikowano
  • Autor

Tak to jest jak sie nie zna oznaczeń słupków. Radio hula, dźwięk faktycznie lepszy.

Dziękuje za pomoc !!!

A tak przy okazji wzmacniaczy anten. Do czego jest wzmacniacz anteny w klapie avanta 8K9035225A , a do czego wzmacniacz w bocznej lewej szybie 8K9035225 ??

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Tak to jest jak sie nie zna oznaczeń słupków. Radio hula, dźwięk faktycznie lepszy.

Dziękuje za pomoc !!!

A tak przy okazji wzmacniaczy anten. Do czego jest wzmacniacz anteny w klapie avanta 8K9035225A , a do czego wzmacniacz w bocznej lewej szybie 8K9035225 ??

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Na szybie mam tylko niepobielone wyprowadzenia od anteny DAB usiłuję do nich dolutować kable od wtyczki do wzm. ant. i nie mogę. Cyna się tego nie trzyma. Czy potrzebna jakaś pasta lutownicza czy inna metoda? HELP

A co do pytania : wzmacniacz w klapie to radio, lewy to radio, sygnał z kluczyka i ewentualnie TV.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć. Czy na Podkarpaciu Jasło dokładnie łapę radio dab bo mam je zamontowany fabrycznie a nic nie wyszukuje?

Opublikowano
1 minutę temu, klucha11 napisał:

Cześć. Czy na Podkarpaciu Jasło dokładnie łapę radio dab bo mam je zamontowany fabrycznie a nic nie wyszukuje?

U mnie jest 14 stacji :hi: ale TUNER musi byc  z oznaczeniem  4G0......  po 2012 roku

Opublikowano

Teraz nie wiem jaki tuner mam ale jest ori a autko z 11/2010 czyli mam rozumieć że stary i nie będzie banglal?

Opublikowano
1 minutę temu, klucha11 napisał:

Teraz nie wiem jaki tuner mam ale jest ori a autko z 11/2010 czyli mam rozumieć że stary i nie będzie banglal?

bedzie raczej 4F0......

Opublikowano

4F0 035 062 D taki jest