Jump to content
IGNORED

Pytanie dotyczące wkładów lusterek

Recommended Posts

Posted

Witam, chcę wymienić lusterko lewe ponieważ pękło. Wkład ma dwa pręty na wsuwki z dwoma kabelkami- czy to znaczy, że jest podgrzewane ? jeśli tak to podgrzanie jest automatyczne? bo nie kojarzę aby był jakiś guzik, który włącza podgrzanie.

Znalazłem dwa lusterka niby do b7

http://olx.pl/oferta/audi-a4-b7-wklady-lusterek-dzielone-asferyczne-CID5-ID8tjxF.html#5d85fe4cd0

http://olx.pl/oferta/audi-a6-a4-b7-wklady-lusterek-oryginalne-CID5-ID8dP4Z.html#5d85fe4cd0

Sprawdzałem u siebie na lusterku i jest inny nr 8E1 858 531 L. Czy one będą pasowały ? Rożnica numerów ma jakieś znacznie ?

Dziękuje za pomoc.

Posted

Numery mogą być inne bo mogą się te wkłady różnić odcieniem. Co do tych prętów to tak- to są wkłady grzane.

Posted

Ok, jeśli to są grzane wkłady to one po uruchomieniu silnika automatycznie grzeją czy trzeba podgrzewie gdzieś włączyć? (np. w tym pokrętle regulacji lusterek nic nie znalazłem)

Posted

U mnie grzeją razem z ogrzewaniem tylnej szyby.

Posted (edited)

Ok, czyli pewnie u mnie też, bo na sterowaniu pokrętłem nie ma żadnej ikony mówiącej o możliwości podgrzania. Przetestuję w wolnej chwili z wodą przy włączonym ogrzewani tylnej szyby czy u mnie będą grzały.

Wygląda na to, że będę musiał kupić dwa do kompletu, żeby odcień się zgadzał, bo narazie nie mogę znaleźć z moim numerem jednego wkładu.

Edited by tomekxp2
Posted

Weź jeszcze typ sferyczne, asferyczne. Cokolwiek to znaczy ale są takie nazwy.

Posted

4F0857535B

szkło lusterka (aspherical-; szeroki kąt) z płytą; * Automatyczna z funkcją zapobiegającą oślepianiu; z lewej; PR-0FS + 5SL +; 6XL

8E0857535C

szkło lusterka (płaski) z; płyta; z lewej; PR-5SG + 6XC ,; 6XD

8E0857535E

szkło lusterka (aspherical-; szeroki kąt) z płytą; z lewej; PR-5SL + 6FA +; 6XD / 6XC

4F0857535

szkło lusterka (płaski) z; Płyta nośna; * Automatyczna z funkcją zapobiegającą oślepianiu; z lewej; PR-6XL

8E0857536D

szkło lusterka (wypukła) z; Płyta nośna; prawo; PR-5RU + 6XC ,; 6XD

4F0857536A

szkło lusterka (wypukła) z; Płyta nośna; * Automatyczna z funkcją zapobiegającą oślepianiu; prawo; PR-5RU + 6XL

8E1858531L

Urządzenie regulacji elektrycznej; lewy LHD; PR-6XC, 6XD

SPRAWDŹ KOD WYPOSAŻENIA NA WKLEJCE

Posted

Grzania wkładów nie sprawdzisz teraz - ono działa poniżej bodajże 5*C.

Posted (edited)

Ok, dzięki Panowie za odzew. Dużo informacji. No to biorę się za szukanie szkiełek. :).

Co do kodów wyposażenia to średnio się znam na nich. Chodzi tu o kod w nr VIN ? Bo jak tak to mam taki, ale nie wiem jak to rozszyfrować.

WAUZZZ8E27A016431

Edited by tomekxp2
Posted

Kody wyposażenia masz we wlepce a tą pod kanapą (avant) lub w książce serwisowej. ( sedan we wnęce koła)

Posted (edited)

Aaa no tak, teraz dopiero zaczaiłem, Czyli to jest to, pytanie jak z nich odczytać rodzaj wkładów lusterek.

Udało się rozszyfrować, wygląda na to, że mam takie kłady : 5SL: lewe boczne lusterko: non-spherical

Mam pytanie, czy mogę kupić i założyć wkłady np : szkło lusterka (płaski) z; Płyta nośna; * Automatyczna z funkcją zapobiegającą oślepianiu; z lewej; PR-6XL ? - chodzi tu głównie o zapobieganie oślepianiu bo moje tego nie mają

Rozmiar wkładów jest raczej taki sam do B7 ?

Edited by tomekxp2
Posted

Zapobieganie oślepianiu to wkłady fotochromatyczne, do których musisz mieć fotochrom wewnętrzny i z niego wyprowadzoną instalację w lusterka zewnętrzne.