Jump to content
IGNORED

napinacz paska klinowego caga 143km

Recommended Posts

Posted

Witam, chyba będę musiał wymienić napinacz paska klinowego bo patrząc na niego z góry widać że nie napina paska w prostej pozycji jest lekko wygięty i przez to nowy pasek się wyciera widać małe opiłki gumy na wentylatorze chłodnicy , może ktoś z was zna numer części napinacza i podpowie jak go wymienić bo tam ciasno jest :/

http://allegro.pl/napinacz-paska-audi-a4-b6-b7-b8-1-9-tdi-2-0-tdi-i5315863179.html

widzę że to będzie to

i jaki jest numer części rolki prowadzącej paska klinowego

Posted

Nr OE:

038 903 315AD

038 903 315AG

038 903 315AH

038 903 315T

Posted

Nr OE:

038 903 315AD

038 903 315AG

038 903 315AH

038 903 315T

dzięki :)

ktoś z was wymieniał napinacz ? bo ciasno tam jest :/

mój napinacz jest lekko przekrzywiony i ściąga nowy pasek psując go bo widać opiłki gumy

Posted

038903315AH napinacz

03G145276 rolka

Posted

038903315AH napinacz

03G145276 rolka

na pierwszy montaż kto to produkuje ? INA ?

Posted

Pierwszy montaż będzie na 99 % INA

Jeśli potrzebny to mam taki zapraszam :)

Posted

Trochę roboty jest z wymianą , śruba mocujące jest od tyłu pod alternator em , dobrze jest odsunąć cały przód żeby mieć dostęp ale jak masz zwinne rączki to dasz sobie radę :)

Posted

Pierwszy montaż będzie na 99 % INA

Jeśli potrzebny to mam taki zapraszam :)

Dzięki ale już mam ina kolega mi załatwił po zniżkach 190zł

napinacz ina

rolka ina

pasek skf

Trochę roboty jest z wymianą , śruba mocujące jest od tyłu pod alternator em , dobrze jest odsunąć cały przód żeby mieć dostęp ale jak masz zwinne rączki to dasz sobie radę :)

chyba będzie mi lepiej zdjąć zderzak i odsunąć pas , mam za duże dłonie i mało cierpliwości jak na taką ciasnotę

Posted

Panowie szykuje się do wymiany paska wielorowkowego bo pół pękło i spadło a reszta dalej pracuje na silniku. Tak samo jest z rolką na napinaczu zostało jej tyle co paska czyli połowa. I teraz moje pytania czy muszę zmienić cały napinacz czy wystarczy to kółko na nim? Drugie pytanie to w jaki sposób go wymontować. Widziałem zdjęcie że trzeba go zablokować czymś ale chodzi mi o to jak jest przykręcony do silnika

Posted

Podłączam się do pytania.

Czy jest możliwa wymiana samej rolki w napinaczu 038903315AH? Było by chyba prościej, bo wystarczyłby klucz 16.

• Upvote 1