darados Opublikowano 30 Czerwca 2015 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Panowie Znalazłem kilka wątków niby traktujących o temacie, ale to tylko pozór. Niektórzy koledzy dzielą się infomacjami np. ile kosztuje karta pamięci i czy to dużo, czy nie. Ja zaś potrzebuję łopatologicznej instrukcji i byłbym wdzięczny bardzo, gdyby ktoś ją tutaj zamieścił: 1. Jakie pliki pobrać i skąd (poproszę o konkret zamiast odpowiedzi "można znaleźć w necie na ruskich stronach" 2. Jak konkretnie postępować, krok po kroku (jak wyżej, nie chodzi mi o podpowiedź "musisz zapdejtować soft, a potem mapy") Jeśli są tutaj osoby które wiedzą konkretnie - poproszę.Oto moja wersja MMI i navi: Potrafięobsługiwaćkomputery, formatowaćkarty etc. Natomiast język elektroniki samochodowej nie jest dla mnie do końca jasny, np. nie wiem, co to FSC Pozdrawiam Dariusz
Giotcz Opublikowano 19 Lipca 2015 Opublikowano 19 Lipca 2015 Witam Czy mógłby ktoś podzielić się swoją wiedzą w zakresie aktualizacji jak w temacie? Mam dokładnie taką samą wersję jak kolega z forum który już o to pytał. Pobrałem mapę "2015 Europa 6.20.4 8R0060884CH MMI 3G 3GP" Jak również 4 różne softy. 8R0906961BK (517) 8R0906961CA (612) 8R0906961CE (614) 8R0906961DH (767) I teraz proszę o pomoc jak konkretnie postępować może być nawet łopatologicznie, krok po kroku i tak jak już pisał kolega wyżej nie chodzi o odpowiedzi typu "zapdejtuj soft a następnie wgraj mapy" Czy w razie niepowodzenia trzeba zrobić najpierw jakiś backup? Jeżeli tak to w jaki sposób taką operację przeprowadzić itd.... Z góry dziękuję i pozdrawiam
Deniro Opublikowano 20 Lipca 2015 Opublikowano 20 Lipca 2015 i tak jak już pisał kolega wyżej nie chodzi o odpowiedzi typu "zapdejtuj soft a następnie wgraj mapy" No tu inaczej nie można udzielić odpowiedzi zaktualizuj software do wersji 783 nastepnie mape a na sam koniec FSC na to uważaj w sieci wiele takich które usmiercaja navi. Car+back masz menu update - prościej się nieda jak nie potrafisz mimo to podjedz do kogos bardzo kumatego ktory ci to zrobi
darados Opublikowano 4 Października 2015 Autor Opublikowano 4 Października 2015 No i jestem w doopie Wszystko poszło jak trzeba, aż do... Pewnego momentu. Update sortu OK Update map OK Aktywacja niby OK Mapa działała ładnie przez chwile. Po czym: dane nawigacyjne nie sa uaktywnione, plus znikł VIN. Jakieś pomysły ? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
wrclaguna Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Po czym: dane nawigacyjne nie sa uaktywnione, plus znikł VIN. Jakieś pomysły ? jakiś śzit ściagnałes
darados Opublikowano 5 Października 2015 Autor Opublikowano 5 Października 2015 Brawo, Watsonie, tego mi właśnie było potrzeba Dobra, żarty na bok. Moze cos konstruktywnego, Panowie ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
wrclaguna Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 AKtywacja nie jest OK skoro "dane nawigacyjne nie sa uaktywnione"Zrob restart MMI i wrzuc jeszcze raz plik
darados Opublikowano 5 Października 2015 Autor Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) Spróbuje.Napisałem poprzednio ze "niby OK" bo podczas jej robienia wszystko odbyło sie zgodnie z informacjami w instrukcji oraz na forum.Spróbuje zatem jeszcze raz ten sam aktywator, do stracenia juz wszak nie mam wiele. Powiadomie o efekcie.DM Edytowane 5 Października 2015 przez darados
Deniro Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Jak co to naprawiam takie 3G:)
darados Opublikowano 5 Października 2015 Autor Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) Jak co to naprawiam takie 3G:) Ponowne użycie aktywatora nic nie zmieniło zatem jestem zainteresowany Stacjonuję w trójmieście, więc w tej okolicy poszukuję fachowca, chyba, że jesteś w stanie pomóc mi zdalnie. Pozdrawiam! DM Edytowane 5 Października 2015 przez darados
Rekomendowane odpowiedzi