Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problemy ze schowkiem dachu w Cabrio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Mam problem z niedziałającym schowkiem dachu w b6 cabrio, gdy dach jest zamknięty półka powinna podjechać do góry- tymczasem tkwi nieruchomo na dole, zmniejszając pojemność bagażnika, od czego zacząć?

gxu75juh.jpg

Opublikowano

EEE?? U mnie stoi jak ch... mojego małża XD

Podnoszenie / opuszczanie jest tylko reczne.... przynajmniej tak jest umnie.

Brakuje Ci zaslepki:

2003-audi-a4-2-door-cabriolet-3-0l-cvt-t

Opublikowano
  • Autor

5dm4xw92.jpg

do czego służy zaznaczony element, z tego co przeczytałem to nie wolno zmieniać położenia dźwigni gdy dach jest otwarty, lecz za co jest odpowiedzialna ta dźwignia?

Opublikowano

Przy zamknietym dachu mozesz podniesc ta dzwignia schowek i zwiekszyc pojemnosc bagaznika. Czyli bagaznik bedzie wiekszy gdzies o 40%.

Absolutnie nie ruszaj dzwigni przy dachu otwartym; aby otwozyc dach schowek musi byc opuszczony.

Opublikowano
  • Autor

idę sprawdzić jak to działa :) dzięki :)

Niestety ta półka u mnie opada bez znaczenia w jakiej pozycji zostawię dźwignię.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Prawdopodobnie pękł Tobie plastik przytrzymujący pancerz linki, albo sama linka.

Mogły też wyszczerbić się zęby w mechanizmie... bez rozbiórki i weryfikacji się nie obędzie.

U mnie w zeszłym tygodniu nastąpiła jakaś lawinowa masakra i też mi się kosz nie podnosi - pękł plastik od przytrzymywania linek oraz listwa zębata w samym koszu - osobno ich nie idzie kupić a w komplecie to przyjemność na ponad 2000zł :facepalm:

Przyczyną usterki u mnie był prawdopodobnie baniak od oleju, którego nie zauważyłem i sprawił, że kosz opuścił się nierównomiernie i powstały naprężenia które dopiero po kilku-kilkunastu wstrząsach zrobiły swoje :kwasny:

Dlatego rada - sprawdzajcie bagażnik przed opuszczeniem kosza :hi:

Mam nadzieję, że spece od spawania plastików ogarną temat... :whistling:

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano
  • Autor

Prawdopodobnie pękł Tobie plastik przytrzymujący pancerz linki, albo sama linka.

Mogły też wyszczerbić się zęby w mechanizmie... bez rozbiórki i weryfikacji się nie obędzie.

U mnie w zeszłym tygodniu nastąpiła jakaś lawinowa masakra i też mi się kosz nie podnosi - pękł plastik od przytrzymywania linek oraz listwa zębata w samym koszu - osobno ich nie idzie kupić a w komplecie to przyjemność na ponad 2000zł :facepalm:

Przyczyną usterki u mnie był prawdopodobnie baniak od oleju, którego nie zauważyłem i sprawił, że kosz opuścił się nierównomiernie i powstały naprężenia które dopiero po kilku-kilkunastu wstrząsach zrobiły swoje :kwasny:

Dlatego rada - sprawdzajcie bagażnik przed opuszczeniem kosza :hi:

Mam nadzieję, że spece od spawania plastików ogarną temat... :whistling:

Czy mógłyś opisać procedurę jak rozebrac tę szufade? nie chce nic popsuć, jeśli masz już rozebrane to wystarczy kilka zdjęć podczas składania i krótki opis, będę wdzięczny :)

Opublikowano

Na dniach (prawdopodobnie w weekend) będę składał całość do kupy to obfotografuję to i owo i może jakiś mini-tutorial z tego zrobię :wink:

Opublikowano
  • Autor

może jakiś mini-tutorial z tego zrobię
będę ci niezmiernie wdzięczny!
  • 2 lata później...
Opublikowano

witam..

odgrzeję temat . Czy ktoś posiada może numer tej osłony zaślepki co zakrywa ta półkę ??