Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gdzie oddać do naprawy bezgotówkowej z AC w PZU??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z PZU. W zeszłym tygodniu żona wjechała w tył dostawczaka z węglem.

U niego zero zniszczeń bo miał hak. W mojej a4 poszedł zderzak, 2 chłodnice, przedni pas, wentylatory z łożyskami, odbojniki. Tyle widać a niewiadomo co będzie po ściągnięciu chłodnic :(

w sobotę był rzeczoznawca pod domem i porobił zdjęcia i opis.

Wczoraj do mnie dzwonił i podał 1800 zł netto że wypłacą odszkodowania za części i robociznę.

To śmiech. Zastosowali najtańsze zamienniki. Szkoda jest z polisy AC.

Muszę auto oddać do warsztatu na naprawę bezgotówkową. Jedyne chyba wyjście.

Mam pytanie do kolegów którzy mieli podobny przypadek. Czy jest mozliwa naprawa w ASO Audi (katowice lub kraków ).

Nie wiem czy auto 11 letnie będą naprawiać i jak ewentualnie z kosztami po naprawie?

pozdrawiam. Tomek.

Opublikowano

mozna oddac do bezgotowkowej naprawy, ale to zalezy jak wczesniej ustaliles przy zawieraniu umowy z AC. Czy kasa do reki czy naprawa bezgotowkowa. Ja nie radze naprawiac bezgotowkowo bo bedziesz mial sama szpachle i czesci felerne. Ja po takim dzwonie auto naprawialem sam, ale przynajmniej wiedzialem ze wszystko mam nowe.

Opublikowano
  • Autor

Nie została uszkodzona maska, lampy i błotniki. Trzeba będzie najwyżej pomalować zderzak pod kolor auta.

W PZU pytali jaka formę odszkodowania wybieram. Ale jeszcze nie zdecydowałem.

Narazie wycenili szkode na 1800 zł i jutro ide z nimi rozmawiać :evil:

Dzwoniłem do sklepu co prowadzą części do audi i vw. Wyliczyli same części na 2700 zł.

Opublikowano

to tez zalezy jaki pakiet AC oplacales czy drozsze od nowych czesci w razie wypadku czy tansze, od czesci uzywanych + amortyzacji, zapewne miales ta 2 opcje wiec sie nie dziw ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pewnie policzyli Ci za zamienniki.

Opublikowano

W PZU dostaniesz listę zakładów, z którymi PZU ma podpisaną umowę

Opublikowano

Już raz tak robiłem ... wymiana drzwi .... drzwi były ze szrotu :confused4:

Opublikowano

Już raz tak robiłem ... wymiana drzwi .... drzwi były ze szrotu :confused4:

:shocked: Do prokuratury dziadów

Opublikowano

Nie ma co się bawić zadzwonić/podejchać do dobrego warsztatu - najlepiej ASO (może być też Skoda, Seat czy VW) i przedstawić sprawę. Robisz warsztatowo i nie interesują cię koszty wyceny. POprostu podpisujesz cesję praw na warsztat. Aby nie było problemów z uznaniem wyceny warsztatu to ubezpieczalnia ma 30 dni od wyceny na okreslenie swojego stanowiska - tzn. zgodny na naprawę. Masz prawo naprawiać do 100% wartości, a przy tych uszkodzeniach nie ma co się przejmować że przekroczysz tą wartość.

Co ci daje oddanie do ASO - zakup ori legalną drogą bezpośrednio z magazunów Kulczyka, proces naprawy zgodny z technologią firmy, użycie środków takich jak fabryka przewidział - ocynk, wygłuszenia, ochrona antykorozyjna itp itd

W zwykłym warsztacie tego nie uzyskasz z regóły bo gościu na czymś musi oszczędzić by zarabiać.

Ponaddto ubezpieczalnie raczej nigdy nie kwestionuje fatur z zakupu części przez ASO.