Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Car Audio do mojego Audi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Potrzebuje pomocy co do polepszenia jakosci grania w moim Audi, w chwili obecnej mam glosniki fabryczne, radio pionierra mhv 160ui, skrzynke magnata 800w, i wzmaka carrpower hbp-1502 750w.

Z Tym ze ostatnio mam problemy czesto wyłącza mi sie wzmacniacz i po jakims czasie sie włącza podejrzewamy ze radio szwankuje wiec niedlugo idzie na gwarancje, ale do sedna...

Chciałbym wymienic radio, skrzynke, co proponujecie do mojego piecyka ?

Chce tez dorzucic jakies głosniczki na półke z tyłu (mam sedana), moze wymiana głosnikow w boczkach ? Ale poki co narazie nie pierdzą,

Koledzy czekam na wasze propozycje...

Budzet ok 1000

Narazie chciałbym wsadzić coś w tylną półke, jakich głosników szukać jaki tam rozmiar moge upchnąc ?

I co do samej półki moge kupić gdzieś same maskownice do głosnikow czy całą półkę ?

Edytowane przez kamillo517
Opublikowano

witam,po pierwsze to ze sie wzmak wyłacza to pewnie wina wzmaka a nie radia ,zobacz czy jak sie wyłaczy to nie zapala sie na nim "protect"

Co do głosników w półkę -odpusc .

Zrob przód na to konto,zmien te seryjne głosniki na zestaw odseparowany 16cm i zasil je wzmakiem,wygłusz drzwi.

Kup radio uzywke do 500zl polecane na tym forum(poczytaj a zobaczysz ze sporo tego jest,np.alpine ,pioneer )

Skrzynie dopasuj do rodzaju muzy ,nie wiemy czego słuchasz i na czym Ci zalezy?

Wtedy usłyszysz poprawe :wink:

Opublikowano

Wiec tak problem z piecykiem rozwiazany po długim dochodzeniu (sprawdzony wzmacniacz, radio, chinche) okazało sie ze przewod plusowy zasniedział przy bezpieczniku i nie dostawał wystarczająco pradu :)

Ogólnie zalezy mi na tym zebym miał tez jakiś dzwiek z tyłu nie liczac skrzyni dlatego chce uzbroic moja półke i planuje kupic sobie skrzynke hifonics brutus co o niej myslicie ?

Co do muzyki słucham wszystkiego od rapu do disco polo poprzez dupstep zalezy mi na czystym dzwieku dobrym i nie wymuszonym basie no i sopran, w poprzednim samochodzie miałem głosniki z tyłu i fajnie sie to komponowało ze skrzynka dlatego tu tez chciałbym to zrobic.