Kuba320 Opublikowano 14 Lipca 2015 Opublikowano 14 Lipca 2015 Witam mam problem przy niskich temperaturach na zewnątrz gdy rozpędzam auto słyszę dzwięk przypominający gwizdanie czajnika. Dobiega on z tyłu auta tylko gdy auto się rozpedzą przy okolo 2tys obrotow.. potem gdy autko się zagrzeje nic nie słychać,.. Miał ktoś kiedyś taki problem? Podsyłam filmik http://tinypic.com/usermedia.php?uo=bbi8MiGk22O6cdr3hfnWaIh4l5k2TGxc#.VYfonPntlHx
jacek70 Opublikowano 14 Lipca 2015 Opublikowano 14 Lipca 2015 Może to jest coś z układem wydechowym. Jak zimny to gwizda, jak się na grzeje to metal zwiększy swoją objętość i gwiazdanie ustaje.
Kuba320 Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Opublikowano 14 Lipca 2015 No też może być taka możliwość tylko jedno mnie zastanawia czemu tego nie slychać na postoju... musze to komuś zawieżć zeby na to dokładnie popatrzył.. wkurzające to jest... bo teraz czasami jeszcze to słysze przy niskich obrotach ale bardzo cicho... ech
jacek70 Opublikowano 14 Lipca 2015 Opublikowano 14 Lipca 2015 Czyli na postoju nie gwizda czy zimny, czy ciepły?
Kuba320 Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Opublikowano 14 Lipca 2015 Dokładnie tak i nie ma jak tego wlasnie sprawdzic za bardzo... ;/
jacek70 Opublikowano 14 Lipca 2015 Opublikowano 14 Lipca 2015 Czyli wpływ na gwiazdanie ma pęd powietrza. Tak można by wnioskować.
Kuba320 Opublikowano 7 Października 2015 Autor Opublikowano 7 Października 2015 No albo obciążenie na rozpęd auta ale nic nie przychodzi mi do glowy ;/ Witam !! problem rozwiązany ! Przyczyną była nieoryginalna podpora wału która niepotrzebnie wymieniałem bo stara miałem jeszcze ok ale tak to jest sluchać do końca mechaników Tak więc ostrzegam przed kupowaniem zamienników. Najlepiej kupić cały wał albo jak ktoś jest ogarnięty to zmienić podpore z innego wału Ja kupiłem wał po wymiarach bo numery i literka na końcu wcale nie znaczy, że podejdzie.. Można przenieść do działu układ napędowy.. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi