Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szkody po gradobiciu - naprawa z AC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy jest możliwe usunięcie szkód po gradobiciu z AC w dowolnym momencie? Jakieś dwa lata temu mi sie taka przygoda przytrafiła ale nie było warunków żeby sie tematem zająć. Warto w ogóle temat poruszać jesli chodzi o AC?

Opublikowano

Obiło mi się o uszy że na zgłoszenie szkody z AC jest określony czas od zdarzenia, zaś z OC już tego nie ma. Zgłoszenie szkody z AC do 7dni. Jeśli się mylę proszę o poprawienie

Opublikowano

na zgłoszenie szkody z AC jest określony czas od zdarzenia
Dokładnie tak. Przy szkodach z AC, to ubezpieczyciel dyktuje warunki i jeśli czegoś tam nie dopełnisz,, to nie spełniłeś warunków umowy i ... Z pewnością klauzula o niezwłocznym powiadomieniu ubezpieczyciela o szkodzie jest zapisem standardowym, przy czym niezwłocznie należy rozumieć, jako natychmiast po stwierdzeniu powstania szkody (bywa też, że termin na zgłoszenie jest określony np. 1 dzień).

Jakieś dwa lata temu

Jak widać dość luzacko podchodzisz do tematu, bo o ile dobrze pamiętam, to ostatnie porządne gradobicie w Żorach było w czerwcu 2013r (kule gradu urywały nawet lusterka).
Opublikowano

Im więcej widzę kosztorysów tym bardziej widzę jakie to ch***stwa robią w towarzystwach :D

Kilka dni temu widziałem sprawę kiedy to na samochód pewnego jegomościa spadło drzewo. Jechał sobie normalnie drogą i bach! Pomijając to, że gałąź wbiła mu się przez przednią szybę prawie w niego to TU się kompletnie wypięło. Sprawa zgłoszona do jakiś tam dyrekcji dróg i innych za drogę odpowiedzialnych instytucji. I co mu napisali? Sorry nie uznajemy, tego dnia nawet w tv ostrzegali że będzie mocno wiało, więc szansa na taki wypadek to 70%. Wina kolesia, że wyjechał samochodem na drogę... Drzewo narobiło mega szkody i wszystko z własnej kieszeni, a jak coś to niech udowadnia że firma która zarządzała drogą zaniedbała obowiązki i to ich wina że drzewo spadło :thumbdown:

Byłem głupi biorąc pełne ac, teraz to tylko jakieś mini ac od kradzieży bo czego byś nie miał i tak zawsze będą się starali na potęgę wydymać :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

na zgłoszenie szkody z AC jest określony czas od zdarzenia

Dokładnie tak. Przy szkodach z AC, to ubezpieczyciel dyktuje warunki i jeśli czegoś tam nie dopełnisz,, to nie spełniłeś warunków umowy i ... Z pewnością klauzula o niezwłocznym powiadomieniu ubezpieczyciela o szkodzie jest zapisem standardowym, przy czym niezwłocznie należy rozumieć, jako natychmiast po stwierdzeniu powstania szkody (bywa też, że termin na zgłoszenie jest określony np. 1 dzień).

Jakieś dwa lata temu

Jak widać dość luzacko podchodzisz do tematu, bo o ile dobrze pamiętam, to ostatnie porządne gradobicie w Żorach było w czerwcu 2013r (kule gradu urywały nawet lusterka).

Nie wiem co ma luzactwo tutaj do rzeczy. Powodów takiego a nie innego "opóźnienia" nie znasz więc po co ten komentarz? Poza tym gradobicie nie złapało mnie w Polsce. Ostatecznie zawsze moge poczekać na kolejne gradobicie.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Im więcej widzę kosztorysów tym bardziej widzę jakie to ch***stwa robią w towarzystwach :D

Byłem głupi biorąc pełne ac, teraz to tylko jakieś mini ac od kradzieży bo czego byś nie miał i tak zawsze będą się starali na potęgę wydymać :facepalm:

Pewnie będą, ale zawierając ubezpieczenie dobrze jest poczytać, na jakich warunkach się ubezpiecza auto, bo AC nie są sobie równe i niekoniecznie cena odzwierciedla różnice.

Nie wiem co ma luzactwo tutaj do rzeczy. Powodów takiego a nie innego "opóźnienia" nie znasz więc po co ten komentarz? Poza tym gradobicie nie złapało mnie w Polsce. Ostatecznie zawsze moge poczekać na kolejne gradobicie.

Z tym ostatnim raczej bądź ostrożny. W końcu to byłoby oszustwo.

Opublikowano

Tak jak piszesz, poczekać , ewentualnie zawsze możesz powiedzieć ze byłeś gdzieś na wyjeździe i tam cię to dopadlo, z tym ze pogoda musiałby wskazywać ze na danym obszarze zapowiadane były opady gradu....poza tym po ciuch anonimowo możesz zadzwonić do ubezpieczalni i dopytać, bo AC przecież masz zapłacone i wydaje mi sie ze nie powinno ich interesować co i kiedy....

Dopytać dzwoniąc zawsze możesz, przecież sie nie przedstawiasz...