Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[2.0TDI BRD] Pęknieta głowica, AMC czy regenerowana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Moja wspaniała niemiecka przewaga dzięki technice zawiodła mnie po raz kolejny ;) Mianowicie pękła głowica. Mechanik mówi że jest to ciężko dostępne miejsce (generalnie sam nie wiem gdzie) i nie nadaje się do spawania.

Tu moje pytanie, jest ktoś kto montował może głowicę firmy AMC do silnika BRD? Generalnie wszystko powinno pasować, jednak mechanicy twierdzą że z tym jest jakiś haczyk z dopasowaniem jednego wałka (rozrządu? sam nie wiem). Może ktoś zweryfikować? Montował ktoś z forum głowice AMC do takiego silnika? Szukać regenerowanej to chyba trochę loteria, sam już nie wiem :/

Opublikowano

Osobiście nie montowalem tych głowic ale słyszałem od nie jednej osoby ze kupowali montowali bez problemów -intercars ma je w ofercie i może tez cermotor. Stara chyba się zdaje na tausz. Bad to chyba nawet to samo co 140tka blb

Opublikowano

Roxerxc90 jaki objaw pekniecia glowicy byl u Ciebie? U siostry w BRD auto chochluje olej z poziomu Max po przejechaniu ok. 800-900km spada do minimum i pojawia sie komunikat o niskim poziomie i trzeba doplewac :( tez czeka remont silnika lub zakup calego slupka na przeszczep.

Opublikowano

Jakbyscie potrzebowali to mam glowke z BRD z listop[ada 2007 roku to sprzedania :) Mi w mojej BRD jakis czas temu dol padl :)

Opublikowano
  • Autor

Objaw taki ze oczywiście ubywało płynu chłodniczego. Oprócz tego nic specjalnego, lekkie maslo na korku wlewu oleju i minimalnie cięższe odpalanie