Opublikowano 21 Lipca 201511 l Witam kolegów,W związku z tym, że prawdopodobnie dobiłem turbo w moim aucie (świszczy lekko) mam pytanie czy ma sens zakładanie wiekszej spreżarki do tego silnika? do ilu wystarczą seryjne pompki i ic?Ewentualnie gdzie zamówić takie turbo? i jakie najlepiej? Pisałem ze turbina pada sugerujac sie swiszczeniem. Dzisiaj zauważyłem pekniecie rurki prowadzacej do chlodnicy spalin egr. Czy takie uszkodzenie moze powodować swiszczenie?
Opublikowano 21 Lipca 201511 l Czy takie uszkodzenie moze powodować swiszczenie? Myślę że sam sobie odpowiedziałeś. Widać na zdjęciu osad ze spalin więc jak najbardziej musi też i jakiś dźwięk być produkowany.
Opublikowano 22 Lipca 201511 l Autor Sytuacja jest taka, ze pod maska swiszczenia nie slychac. Dopiero z wydechu z tylu.
Opublikowano 25 Lipca 201511 l Możesz wstawić z 2.7 TDI trzeba przerabiać kolektor wtryski wydadzą do jakiś 220KM, ic nie powinien się gotować, bo jedyne co możesz innego wsadzić to FMIC
Opublikowano 26 Lipca 201511 l Autor jeśli wtryski wydalają tylko do 220 to nie wiem czy jest sens pakować kasę w turbo za dodatkowe 15-20KM (po modzie).Czekam na wizytę u mechanika, ale nie jestem przekonany czy to uszkodzenie turbo (ładuje ok, ciśnienie sprawdzone) czy nie np dźwięk uszkodzonego innego elementu gdzieś na wydechu- pod maska nie słychać żadnych gwizdów, za to z wydechu bardzo. Czy np. przytopiony DPF może dawać takie dźwięki?Rurkę do chlodniczki spalin jako sprawce wyeliminowałem, pękniecie zaklejone, dziwek pozostał.Czy ktoś miał kontakt z uszkodzeniem- świszczeniem turbo? czy słychać to pod maską? łopatki od strony zimnej nie maja widocznych uszkodzeń, luz jest, ale niewielki.
Opublikowano 4 Sierpnia 201511 l Autor Cholera, to od czego to swiszczenie? Egr moze? Nie jestem pewny, ale przy gazie w podłodze jakby mniej slychac swiszczenie... z tym ze wiadomo ten silnik troche halasu robi i nie wiem czy zaglusza swist czy go nie ma. Jak sprawdzic egr? Zaslepic? Problem rozwiazany! Winowajca to jednak turbina, zregenerowana smiga ok. Dpf wywalony- zupelnie inne auto.