Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak mocy, turbo działa tylko od pewnego momentu.! pomocy!~!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z turbo raczek ale zaczne od poczatku, auto na wolnych obrotach czasami trzesie sie , gdy otwieram maske widac jak kolysze sie mocno silnik i kolysze cala karoseria nie jest to zawsze tylko czasami i zazwyczaj jest gdy sa upalne dni... i jest zagrzany silnik, czasami mi nie chce odpalic na dotyk tylko musze go krecic, nie wiem od czego to jest, a teraz załacza mi sie turbo dopiero od 2250-2800 i potem jest dzura i znów dziala od 3300 do 4000 tys obrotów. nie wiem dlaczego powiedzcie mi jeszcze czy moze byc cos spaone ostatnio bylo odpalane auto z kabli i spalil sie bezpiecznik natomiast pozniej wymienilem go i zaczelo mi sie cos smazyc w aucie nie wiem co nie wiem gdzie ... bezpiecnziki sa w porzadku a kompter nie wykazuje mi zadnego bledu, powiedzcie mi co mam robic i co sprawdzic bo jestem bardzo zaniepokojony.

Powiedzcie mi rowniez czy jest cos od turbo za bezpiecznikamu pod kierownica czy nie moze jakis sterownik modół alco cos, nie wiem bo juz nie mam pomyslu co robic ..

Pozdr i czekam na odpowiedz

Opublikowano

Podałeś tyle niewiadomych, zero konkretów, że tu nawet Kaszpirowski nie da rady :D

Zrób komplet logów, jakieś zdjęcia bądź lokalizację bezpiecznika będzie można coś więcej powiedzieć.

Opublikowano

No tak wiem że nie podałem szczegolow, lecz objawy Turbacz zalaczania zrobiłem to, okazało się że objemka która trzyma waz od filtra powietrza spadł tzn lapal lewe powietrze bo nie scisniete było, lecz cały czas trzęsie mi silnikiem na wolnych obrotach na biegu jalowym .... Jak jest rozgrzany i działa np klima i to mocno jak jest na dworze do 30 stopni a schłodzić ma np do 20 i ma kolysanie się silnikiem z lewa na prawa ...