Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Avant + szyberdach + stał pod góre + deszcz = woda w aucie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Samochód był zaparkowany pod sporą górke, przyszła spora ulewa.

Po ulewie podczas jazdy kapło mi kilka kropel wody z lampki w podsufitce, wiec sprawdziłem odpływy w szyberdachu i znalazłem tylko dwa z przedniej jego cześci i były drożne. Do tego dzisiaj zaczął mi BOSE z tyłu głośniki przerywać. Wiec patrze do niego w bagażnik a tam widać krople wody i na wtyczce już jest śniedź. W kole zapasowym też troche wody. Podsufitka jest lekko wilgotna po prawej stronie i cały tylny prawy słupek wiec woda tamtedy sie dostała. Wychodzi, że z szyberdachu musiało sie nalać. Nie widze żeby były jakieś odpływy z szyberdachu w tylnej jego częśći, więc skoro ich nie ma to znowu jak zostawie samochód zaparkowany na pochyłgym to mi się wody naleje. Mam racje panowie? Nie ma z tylnej części szyberdachu kanałów odpływowych? Czym zapsikać wtyczke w wzmaczniaczu BOSE, zeby mi styki nie poodpadały. Pewnie zaraz go trafi szlag od tego. :kwasny: :kwasny: :kwasny: :kwasny: :kwasny: :kwasny: :kwasny: :kwasny: :kwasny:

Opublikowano

do połączeń to kontakt w sprayu raczej. ale akcji z wodą nie ogarniam, kiedyś w fiacie miałem problem z przeciekaniem, ale to przez starą uszczelkę w szyberdachu przez którą sączyła się woda.

ps. weź jakiś pochłaniacz wilgoci do auta włóż, to też sporo pomaga.

Edytowane przez robitl

Opublikowano

Powinny być odpływy z przodu jak i tyłu. Sprawdzałeś dokładnie ?

Jak w francuzie miałem odpływy z przodu i tyłu, w B5 mam z przodu i tyłu to Ty w B6 byś nie miał..?

Sprawdź raz jeszcze dokładnie.

Opublikowano
  • Autor

Faktycznie na schemacie szyberdachu są odpływy z tyłu. Tylko bez demontażu nie dojde do nich od strony szyberdachu, a nie chce zrzucać podsufitki bo moge jej potem nie założyć albo uszkodzić.

Gdzie są wyjścia tych rurek, to spróbuje tam zapodać sprężone powietrze bo w słupku drzwi nie widze żadnej dziury.

Mały Update:; otworzyłem szyberdach stanałem samochodem pod górke i nalałem troche wody w rynienkez jednej i drugiej strony, efekt taki, że woda pojawiła się na słupku tylnych drzwi i na słupku bagażnika po obu stronach,

przypuszczam, że musiały wyskoczyć te rurki od rynienek szyberdachu

Edytowane przez delph34i

Opublikowano

Bądź sprawdź ich drożność nie wiadomo co się w nich znajduje a najlepiej wyjąć podsufitkę jeżeli będziesz obchodził się delikatnie nie ma prawa się uszkodzić.

Opublikowano
  • Autor

podsufitka zrzucona, lewa rurka zatkana

prawa się rozkleiła na łączeniu plastikowej końcówki z gumowym wężem

spróbuje lewą przedmuchać kompresorem albo drucikiem przetkać a prawą muszę

Znalazłem DIY jak sprawdzić drożność odpływów bez rozbierania

Edytowane przez delph34i

Opublikowano

Ale na sam początek nie wlewaj wody bo nie wiadomo jak z przednimi sytuacja się miewa .. Sprężone powietrze na początek bym sugerował.

Edytowane przez Musafa