Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Niefabryczne radio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z poprawnym podłączeniem radia do głośników w b5 1999r sedan. Wiem, że tylne głośniki posiadają własny wzmacniacz co udało mi się podłączyć i grają ale problem jest ze wszystkimi głośnikami. Gdy dam głośniej czy więcej basu lub po włączeniu loud tylne głośniki zaczynają trzaskać lub rozłącza wszystkie przód i tył. Drugi problem to to że po wyciągnięciu kluczyków ze stacyki radio nie pamięta żadnych ustawień. Poniżej zdjęcia kostek i schematu radia. Chciałbym, żeby ktoś mi pomógł podłączyć prawidłowo. Szukałem jakiś schematów, patrzyłem na studio24 ale nie wiem czy były złe czy źle je czytałem.

16jkoeq.jpg2kg6sy.jpg153u0yf.jpg2ihlc3o.jpg

Problem pamięci radia rozwiazany poprzez zamiane zółtego i czerwonego kabla lecz mnie interesuje również od czego są te wszystkie kable i dlaczego wyłączają się wszystkie głośniki

Opublikowano

A skąd podałeś sygnał na wzmacniacz z tyłu?

Opublikowano

A skąd podałeś sygnał na wzmacniacz z tyłu?

Wybacz za ciszę ale nie miałem czasu zbytnio. Ten wzmacniacz podłączyłem pod niebieski w radiu NATENNA POWER+.

Opublikowano

No to jest ok ale skąd dałeś mu wejście z radia, chodzi mi o sygnał z muzyką.

Opublikowano

No to jest ok ale skąd dałeś mu wejście z radia, chodzi mi o sygnał z muzyką.

Podłączyłem pod koste iso

Opublikowano

Czyli sygnał po wzmacniaczu z radia poddałeś następnemu wzmocnieniu w wzmacniaczu przy głośniku.

Spróbuj podać sygnał z chinch które masz z tyłu radia.

Opublikowano

Wiesz co teraz to logicznie wygląda. Czytałem jak ogólnie podłączyć tylne głośniki z wzmacniaczem i były 2 sposoby z chinczami i przez iso. Koleś opisał,że przez chincze głośniki chodzą słabo co mnie zdemotywowało do tej próby i zapomniałem o tym, że nie wspomniał o podłączeniu wzmacniacza. W wolnej chwili spróbuję i dam znać jak mi poszło ;)

Opublikowano

Ewntualnie i najlepiej jest podłączyć tam adapter z allegro za 19.90 zł

Opublikowano

Po jakimś czasie dzięki zrobiłem przez chinche ;)

Opublikowano

Po jakimś czasie dzięki zrobiłem przez chinche ;)

I działa?

Ponoć przez chinche tył gra ciszej od przodu więc trzeba użyć opcji fader i przód przyciszyć :)