Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Sedan - lampki w tylnych słupkach

przemciotorun

Rekomendowane odpowiedzi

witam

chce założyć u siebie lampki oświetlenia kabiny w tylnych słupkach, lampki mam juz od dłuższego czasu, ale moje słupki nie maja otworów i trzeba by było cos wyrezac. czy może ktoś podrzucić fotkę jak to wyglada w oryginale. może ktoś juz cos takiego robił, z góry dziękuje

ogarnolem juz temat chcialem fotke zeby zobaczyc dokladnie w ktorym miejscu jest ta lampka bo ja u siebie musialem wycinac ale jak zdialem ten plastik z slupka to od wewnatrz jest wszystko zaznaczone gdzie powinny byc lampki ale dzieki za zinteresowanie

kolego i jak wpiołeś kabelki od tych lampek bo tam idą 3 kabelki 2 plusy i minus prawdopodobnie . W moim sedanie te czujniki przy dzrzwiach z tyłu są choć lamek z tyłu w słupkach nie miałem oryginalnie. Kupiłem całe nowe plastiki słupków wraz z lamkami i nie wiem zaspecjalnie jak to podłączyć jak ty to podłączyłeś? . Zapalają ci się jak otwierasz drzwi? I gdzie się z tym wpiołeś do lamki z przody czy z tyłu coś kombinowałeś?

do lampki idzie jedeen (+) i dwa (-) plus chyba na sierodku, nic nie kombinuj z tylnymi krancowkami, tylko wepnij sie w przednia lampke, zdejmij plastik z lewego przedniego slupka, i tam bedzie 3 zylowy przewod i w niego sie wepnij, potem kabelek w dol za bezpiecznikami, pod progiem do tylu, pod tylnym siedzeniem rozgaleznik na prawa i lewa strone i do tylnych slupkow...

hmm tylko jest mały problem gdyż coś chyba mam z wkładką zamków bo mi sie nie zapala swiatełko jak otwieram drzwi ani z lewej strony ani z parawej . jak ustawię przełącznik w prawo (od kierowcy) to po zgaszeniu silnika się zapala ale już nie zgaśnie ;/ Gdzieś na forum czytałem jest jakaś zapatka czy włączniczek w klamie co to odpala . Co proponujesz? Kupin nowe klamki ,wkładki czy jakos inaczej idzie to obejść. Chciałbym sobie ogarnąć fajnie jakoś podświetlonko i nóg i przy okazji ten pakiecik oświetlenia w słupkach tył mam juz prawie wszystkie nowe żaróweczki rurkowe z smd . Czytałem twój post o oświetleniu nóg i chciałbym wszytko ogarnąć za jednym zamachem .Aha i nie wiesz po co są te załączniki po otwarciu tylnych drzwi ja myślałem właśnie ze do tych lampek w te słupki.

ogarnij sobie najpierw ta lampke a potem bierz sie za reszte.... tylne przelaczniki sa po to zeby jak otworzysz tylne dzwi to zapalale sie lampka ta przednia

tu mam foto z jakąś strzałka :> dropson jak byś trochę się rozejrzał to mam fote z ta lampka w dziale warsztat tam gdzie chromy zakładaliśmy :hi:

nie miałem tych lampek ale kupiłem boczek już ori pod lampkę do tego lampkę i wszystko ładnie pasuje :) podłączenie pod przednia lampkę :)

pic_0166aa4f.jpg

ja tez mam taka fotke :cool1: , jak nawet nie ma otworu to od sierodka jest wszystko dokladnie zaznaczone gdzie wyciac, roboty na 10min....