Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nr lustra wew. fotochrom B6.2001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie koledzy :hi:

Potrzebuję nr całego lusterka albo samego szkła

lustro takie jak na zdj. z sensorem z przodu i z tyłu bez przycisku i kompasu

http://www.directupload.net/file/d/4065/lm4qqdvt_jpg.htm

Dodatkowo mam 2 pytania :decayed:

1. Sensor który znajduje się na przodzie lustra oczywiście jest odpowiedzialny za wyłapanie światła jadącego auta za nami i następuje wtedy ściemnienie lusterka, a do czego jest sensor od strony przedniej szyby? Ma on wyłapywać światła aut jadących z przeciwka? jeśli tak to w jakim celu?

2 Czy mogę wymienić to lustro na jakieś inne np. z tym włącznikiem on/off pod lusterkiem od B7? Jeśli tak to czy wystarczy odpiąć moją kostkę 6pin i podpiąć pod nowe lustro?

W sumie wyszły 3 pytania ale byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

W moim starym lustrze są jakieś plamy i przez to nic nie działa.

Jeszcze raz dziękuje :hi:

Pozdrawiam

Opublikowano

Numer lusterka 4B0857511C

ad1

Czujniki przód tył służą do porównania natężenia oświetlenia. Jeśli światła pojazdu z tyłu świecą na lusterko a przed lusterkiem jest ciemno to lusterko się ściemni.

ad2

Podłączyć możesz (elektrycznie) ale mocowanie w b7 (duży uchwyt) jest inne niż w b6 (mały uchwyt). Na forum znajdziesz temat jak przerobić mocowanie

Opublikowano

a do czego jest sensor od strony przedniej szyby? Ma on wyłapywać światła aut jadących z przeciwka? jeśli tak to w jakim celu?

Czujnik światła do CLH, jeśli o ten przy szybie Ci chodzi.

Opublikowano

a do czego jest sensor od strony przedniej szyby? Ma on wyłapywać światła aut jadących z przeciwka? jeśli tak to w jakim celu?

Czujnik światła do CLH, jeśli o ten przy szybie Ci chodzi.

W b6 (a o lusterku z b6 mowa) nie ma CLH

Opublikowano

Że co?! :facepalm: Doucz się kolego, a później zabieraj głos. W B6 występowały lustra z czujnikiem zmierzchu pod CLH.

Opublikowano
  • Autor

Dla ścisłości, CLH to funkcja która zapala światła wokół auta po otwarciu go z kluczyka?(jeśli się myle to proszę o sprostowanie) więc u mnie nie ma takiej funkcji :D Jedyne co się u mnie dzieje po otwarciu auta z kluczyka to zapala się oświetlenie wewnątrz ale to chyba w każdym a4 tak jest?

Edytowane przez adrex7

Opublikowano

Tak, w każdym. CLH to Coming Leaving Home, czyli funkcja doświetlająca drogę z/do domu.

Opublikowano
  • Autor

A jest możliwe ze przez to ze mam rozlane lustro to nie działa mi CLH?

Opublikowano

Nie. Przez rozlane nie działa Ci fotochrom.

Opublikowano
  • Autor

A szkoda:D myślałem ze jeszcze mam CLH :D

Dziękuję Wam bardzo za wyjaśnienie;) :hi::drinks:

Opublikowano

Rozlane lustro wewnętrze nie ma wpływu na CLH czy lusterka zewnętrzne wszystko działa tak jak powinno poza tym rozlanym.

Opublikowano

Że co?! :facepalm: Doucz się kolego, a później zabieraj głos. W B6 występowały lustra z czujnikiem zmierzchu pod CLH.

Że to. Dobrze masz rację ale połowicznie, wiec tez się doucz zanim zabierzesz głos. Kolega napisał, że ma lusterko bez przycisku czyli według mojej wiedzy 8b0857511 i nie posiada ono czujnika światła ma czujniki na obudowie lusterka jeden z przodu i jeden z tyłu. Lusterko z czujnikiem światła do clh stosowane w b6 ma przycisk i numer 8e0857511 a sam czujnik znajduje się w obudowie poniżej uchwytu do mocowania na szybie.

Edytowane przez mareksz82