Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Czy opony mam nie za szerokie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kiedy jeździłem na oponach zimowych (oryginalne 16'') było w porządku,lecz gdy założyłem 17''z oponkami 225/45 zaczął "ślizgać" :confused4:pasek na pompie od wspomagania.Ciekawostką jest ze wymieniłem ten pasek miesiąc wcześniej.czy musze kupić krótszy pasek. spotkałem się z opinią że mam za szerokie oponki jak na a4 co wydaje mi się totalnym blefem

Opublikowano

Mam wrażenie, że ktoś Tobie głupot naopowiadał - większość z nas jeździ na takich oponach, inni na szerszych i nic takiego nie ma miejsca.

Opublikowano

głupoty - mam 225/45 17 i nic się nie dzieje

Opublikowano
  • Autor

czyli pasek do wymiany dzięki

Opublikowano

mam 225/45 17 :)

czy 18 czy tam 19 :P nie robi róznicy :P

wymien pasek i będzie po problemie :P

Opublikowano

ja miałem 235/45/17

teraz 245/35/19

i nic się nie dzieje , lukaszr dobrze mówi , ktoś Ci głupot nagadał :wink4:

Opublikowano

mam 225/45 17 :)

czy 18 czy tam 19 :P nie robi róznicy :P

wymien pasek i będzie po problemie :P

tyle że 18" to village niesamowity - no nie Piotrek :decayed:

Opublikowano

czyli pasek do wymiany dzięki

Nic nie wymieniaj :)

Opublikowano
  • Autor

Wymienić muszę ponieważ na prawdę słychać go kiedy na wolnych obrotach kręcę kierownicą

Opublikowano

Ale wymieniłeś przecież ten pasek miesiąc wcześniej. Może to coś innego :mysli:

Opublikowano

Napinacz, nie pasek. Ale jeżeli zaczął się ślizgać, to lepiej wymienić razem z napinaczem, mógł się od tego uszkodzić. Pasek to śmieszny koszt, a jak spadnie to problem wielki (hol lub laweta).

Opublikowano

to wychodzi ze mam za waskie:/ 215/4/17 ale im szersza to wiecej pali i jak to pogodzic;/

Opublikowano

to wychodzi ze mam za waskie:/ 215/4/17 ale im szersza to wiecej pali i jak to pogodzic;/

A do czego to ? Ja mam u siebie 215/45/R17 i jestem zadowolony :good:

Opublikowano

Polecam kalkulator rozmiarów opon, 215/45 jest sporo za małe. Do B5 polecam 205/50, jeżeli chcecie mieć 17'' i nie za szeroką oponę. Tylko trzeba uważać z szerokością felgi

Opublikowano

Sprawdzałem w kalkulatorze i wskazuje przekłamanie na poziomie 1,4% także aż tak źle nie jest :decayed:

Opublikowano

Faktycznie, nie jest źle, ale opony powinny być raczej nieco większe, niż mniejsze (zwiększają spalanie na rzeczywiste 100km). Do tego pomniejszony profil obniża auto i zwiększa przestrzeńw nadkolu, co wymusza jeszcze większe obniżenie auta. Decyzja zawsze pozostaje właścicielowi auta, póki nie przekracza 3%, to jest ok :good:

Opublikowano

No ja akurat na takich przywiozłem z niemcowni. W najbliższym czasie zapowiada mi się wymiana tylnich także zastanawiam się czy nie przejść na 225/45/R17. Chodzą mi po głowie T1-R :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ale wymieniłeś przecież ten pasek miesiąc wcześniej. Może to coś innego :mysli:

wymieniłem paseczek i normalnie igła :good: okazało sie ze pasek który mi sprzedali wcześniej był za długi teraz kupiłem o 7 mm krótrzy i jest ok. dzięki za pomoc :>

Opublikowano

Echhh... Ci sprzedawcy. Sami czasami nie wiedzą co sprzedają i czy pasuje do samochodu. Sam się o tym przekonałem, że jak nie pokażę palcem o którą część do samochodu mi chodzi to nie kupię odpowiedniej.