Skocz do zawartości
IGNOROWANY

olej w kolektorze ssącym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam pytanie dotyczące oleju w kolektorze ssącym od strony tej grubej gumowej rury która wchodzi na przepustnicę jest go troszkę mniej ale z drugiej strony za przepustnicą jest go już sporo ,ślady oleju są też widoczne w przewodzie oddmy który wchodzi do grubej gumowej rury za filtrem powietrza. Obstawiałem turbo ale też zastanawiam się czy nie zaciąga oddmą czy jest może jakiś sposób żeby wyeliminować jedno albo drugie z góry bardzo dziękuję za jakieś porady pozdrawiam

Widze że tradycyjnie oglądających sporo ale udzielających się to nie ma.
Opublikowano

a nie masz przypadkiem podcisnienia w silniku ze jak odkrecisz korek wlewu oleju to go nie zasysa?? jak by turbo padalo to by dymil na niebiesko.

Opublikowano

a nie masz przypadkiem podcisnienia w silniku ze jak odkrecisz korek wlewu oleju to go nie zasysa?? jak by turbo padalo to by dymil na niebiesko.

myse że nie bo jak go odkręce to coś tam podskakuje
Opublikowano

To jest okej. Oleju nie pobiera? U mnie w wezach tez jest olej ale nadto nie patrzę bo to norma.jak befzie dymic na niebiesko to można się martwic

Opublikowano

To jest okej. Oleju nie pobiera? U mnie w wezach tez jest olej ale nadto nie patrzę bo to norma.jak befzie dymic na niebiesko to można się martwic

fakt jest taki że dymić nie dymi i też nie ma go w jakiś ogromnych ilościach po prostu pojawił się tam i ruszyłem wątek aczkolwiek nie zmienia to faktu że kiedyś go tam nie było

Opublikowano

W silniku turbo zawsze jest coś oleju wezach od ic. Ważne aby nie dymil silnik.

Opublikowano (edytowane)

W silniku turbo zawsze jest coś oleju wezach od ic. Ważne aby nie dymil silnik.

okij na razie olewam temat zobaczymy co będzie się działo dalej dzięki za podpowiedzi pozdrawiam

Edytowane przez grzes791