grzes791 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Witam wszystkich Mam pytanie dotyczące oleju w kolektorze ssącym od strony tej grubej gumowej rury która wchodzi na przepustnicę jest go troszkę mniej ale z drugiej strony za przepustnicą jest go już sporo ,ślady oleju są też widoczne w przewodzie oddmy który wchodzi do grubej gumowej rury za filtrem powietrza. Obstawiałem turbo ale też zastanawiam się czy nie zaciąga oddmą czy jest może jakiś sposób żeby wyeliminować jedno albo drugie z góry bardzo dziękuję za jakieś porady pozdrawiam Widze że tradycyjnie oglądających sporo ale udzielających się to nie ma.
tomekb7 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 a nie masz przypadkiem podcisnienia w silniku ze jak odkrecisz korek wlewu oleju to go nie zasysa?? jak by turbo padalo to by dymil na niebiesko.
grzes791 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2015 a nie masz przypadkiem podcisnienia w silniku ze jak odkrecisz korek wlewu oleju to go nie zasysa?? jak by turbo padalo to by dymil na niebiesko. a nie masz przypadkiem podcisnienia w silniku ze jak odkrecisz korek wlewu oleju to go nie zasysa?? jak by turbo padalo to by dymil na niebiesko. myse że nie bo jak go odkręce to coś tam podskakuje
tomekb7 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 To jest okej. Oleju nie pobiera? U mnie w wezach tez jest olej ale nadto nie patrzę bo to norma.jak befzie dymic na niebiesko to można się martwic
grzes791 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2015 To jest okej. Oleju nie pobiera? U mnie w wezach tez jest olej ale nadto nie patrzę bo to norma.jak befzie dymic na niebiesko to można się martwic fakt jest taki że dymić nie dymi i też nie ma go w jakiś ogromnych ilościach po prostu pojawił się tam i ruszyłem wątek aczkolwiek nie zmienia to faktu że kiedyś go tam nie było
tomekb7 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 W silniku turbo zawsze jest coś oleju wezach od ic. Ważne aby nie dymil silnik.
grzes791 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) W silniku turbo zawsze jest coś oleju wezach od ic. Ważne aby nie dymil silnik. okij na razie olewam temat zobaczymy co będzie się działo dalej dzięki za podpowiedzi pozdrawiam Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez grzes791
Rekomendowane odpowiedzi